În pragul lansării serviciilor comerciale 5G, China deja începe pregătirile pentru standardul 6G ce va aduce viteze de până la 1 Tbps

1.201 ori
<b>În pragul lansării serviciilor comerciale 5G, China deja începe pregătirile pentru standardul 6G ce va aduce viteze de până la 1 Tbps</b>În vreme ce la nivel global ne pregătim de implementarea comercială a servicilor 5G, iată că în China deja se pun bazele următorului standard de conectivitate, acela fiind desigur 6G. Aflăm pe seama unui raport faptul că inginerii chinezi

Dacă la nivel global ne pregătim pentru implementarea comercială a serviciilor 5G începând din 2019, iată că în China lucrurile evoluează mai rapid. Aflăm astăzi la început de săptămână pe seama unui raport faptul că pregătirile pentru dezvoltarea standardului următor, adică 6G a început deja. Startul dezvoltări se va da în 2020, urmând ca debutul comercial să aibă loc în 2030.

Suntem informați de către Su Xin (șef al departamentului IMT-2020 din cadrul Ministerului Industriei și Tehnologiei China) cu privire la faptul că standardul de conectivitate 6G ar putea oferi viteze de până la 1 Tbps. Această viteză pare uriașă la ora actuală, dar nu se știe ce tipuri de fișiere media vor apărea pe viitor și cât de mari vor fi acestea. 

Cât despre 5G, aflăm că un domeniu important în care această tehnologie va avea un rol vital este telemedicina VR unde chirurgii pot realiza operații de la distanță prin intermediul unor roboți ce au răspuns în timp real. 6G pe de altă parte va oferi viteze de până la 10 ori mai mari în comparație cu 5G și totodată ar putea contribui la o revoluționare a structurii rețelelor pe fir și wireless.

Nu în ultimul rând suntem informați cu privire la faptul că după 6G nu va mai există o eră a conectivității G, asta pentru că pentru la trecerea de la o generație la alta este nevoie de implementarea unei serii de tehnologii sau a unui sistem menit să schimbe rata de transmisie a datelor, calitatea serviciilor și alte caracteristici ale generației anterioare.

Pe viitor standardul de conectivitate mobilă nu va mai suferi evoluții spectaculoase, astfel că nu va mai fi nevoie nici de trecerea la o nouă denumire precum 7G sau 8G.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×