Vocea oricui poate fi copiată şi replicată cu doar 1 minut de înregistrare prin tehnologia Lyrebird

1.331 ori
<b>Vocea oricui poate fi copiată şi replicată cu doar 1 minut de înregistrare prin tehnologia Lyrebird</b>Din partea startup-ului Lyrebird sosește astăzi o tehnologie promițătoare la prima vedere, una ce ne permite copierea unei voci umane și replicarea acesteia într-un mod foarte simplu. Tot ce avem de făcut pentru a pune tehnologia la treabă este să

După ce am văzut filtre care pot fi aplicate în timp real peste faţa unor persoane, făcându-le să arate ca Putin, Trump sau Erdogan, acum şi vocea poate fi alterată, poate chiar şi mai rapid şi eficient de atât. Startup-ul din Montreal, Lyrebird se laudă că poate atinge aceste performanţe cu o soluţie proprie.

Compania a creat un API care permite sintetizarea unei voci umane având ca ghid un minut de înregistrare audio. Asta înseamnă că veţi putea rosti discursuri sforăitoare pro Mexic si Rusia şi apoi să le convertiţi să fie spuse cu vocea lui Trump. Lyrebird a postat şi câteva exemple, ce sună destul de convingător, după cum auziţi mai jos. Şi pe pagina companiei mai sunt multe mostre, destul de bine convertite.

https://soundcloud.com/user-535691776/special-guest-at-iclr

În mod interesant vorbitorul nici nu trebuie să rostească fix cuvintele pe care le doriţi spuse, ci cheia este intonaţia. Adobe a prezentat ceva similar anul trecut în noiembrie, sub forma lui Projec VoCo. Totuşi acea tehnologie are nevoie de 20 de minute de înregistrare şi foloseşte sinteza vocală. Lyrebird se bazează pe cloud şi o procesare ultra rapidă.

Faptul că tehnologia aceasta şi cea Adobe progresează lent e cauzat de răspunderea pe care o ai când lansezi astfel de produse. Oricine poate crea un interviu fals, se poate da drept un podcaster, sau o rudă care păcăleşte o persoană să trimită bani cuiva. Deja integritatea fotografiilor postate de paparazzi e compromisă, acum şi interviurile o iau pe aceeaşi rută?

E genul de tehnologie pe care nu ţinem neapărat să o avem în mainstream...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×