Samsung Display prezintă un panou de display flexibil, cu tehnologie OLED

Autor:  | Publicat în:  Samsung 2.035 ori
<b>Samsung Display prezintă un panou de display flexibil, cu tehnologie OLED</b>Filiala Samsung Display a prezentat astăzi un panou de display flexibil bazat pe tehnologie OLED pe care l-am putea vedea la un moment dat sau altul pe un smartphone. Aflăm că acest ecran urmează a fi afișat în cadrul convenției Society for Information

Samsung Display inovează continuu în zona panourilor de ecrane pentru terminale mobile şi fiecare generaţie de terminal Galaxy Note şi Galaxy S culege roadele acelei evoluţii. Cea mai nouă realizare a companiei este un ecran deformabil prin alungire/îndoire, cu tehnologie OLED în spate.

Acest panou va fi expus la Society for Information Display 2017, o convenţie care debutează pe 23 mai în Los Angeles. E vorba despre un panou de 9.1 inch OLED deformabil. Ar fi cel mai avansat display flexibil de pe piaţă, care îşi va găsi multiple utilizări în zona purtabilelor, Internet of Things, AI şi pe automobile. Ne putem imagina o tabletă rulabilă spre exemplu.

Samsung Display afirmă că panoul poate fi îndoit, curbat sau rulat, pe ambele laturi, dar şi sus şi jos. Atunci când se exercită presiunea asupra sa, acest display se va putea îndoi cu până la 12 milimetri şi apoi revine la forma iniţială. Tehnologia e în faza incipientă, deci nu e foarte clar când va ajunge în mainstream. IHS estimează că piaţa ecranelor flexibile va ajunge la 15.7 miliarde de dolari în 2020, faţă de 5.3 miliarde cât e acum.

Samsung aduce la aceeasi conferință şi un panou OLED 3D ce nu necesită ochelari şi are o diagonală de 5.09 inch. În cele din urmă vor expune şi un ecran LCD Ultra High Definition pentru produse VR.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×