Inginerii germani reinventează camera de smartphone într-un nou concept, cu 4 senzori plasaţi lateral pe telefon

2.461 ori
<b> Inginerii germani reinventează camera de smartphone într-un nou concept, cu 4 senzori plasaţi lateral pe telefon</b>Aflăm astăzi detalii despre cea mai nouă invenție a germanilor, fiind în cazul de față vorba despre o nouă tehnologie ce vine să reinventeze camera foto de pe smartphone. Germanii de la institutul Fraunhofer ne prezintă un mecanism cel puțin interesant

Cine se pricepe mai bine la optică decât germanii? Inginerii de la Institutul Fraunhofer din Germania au creat un nou tip de cameră smartphone, care schimbă modul în care se integrează un astfel de mecanism pe un terminal.

Rezultatul e un modul care e destul de subţire încât să încapă pe un smartphone fără să îi adauge o protuberanță în spate. Majoritatea telefoanelor moderne sacrifică talia în favoarea unei camere de top şi deseori vedem şi un modul foto ce iese în relief. De obicei "vina" aparţine lungimii focale a lentilelor când vine vorba de modulele clasice.

Totuşi germanii au creat 4 senzori de imagine pentru acest modul de cameră, care e integrat lateral pe telefon. Un set de mici oglinzi sunt plasate în fata senzorilor pentru a reflecta imaginea din faţă şi din spatele telefonului. Teoretic totul ar fi mers şi cu o singură oglindă, dar e nevoie de două pentru a se descurca cu captura prim plan.

Oglinzile se pot şi roti pentru a realiza captura în faţa sau spatele terminalului. Modulul rezultat măsoară doar 3.5 mm în grosime şi poate realiza capturi de 20 de megapixeli fără probleme. Aduce şi autofocalizare şi stabilizare optică. Designul e de tip glisant, astfel că putem scoate camera în lateral când avem nevoie de ea. Aşteptam acum şi adopţia din partea marilor producători de telefoane.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×