Vodafone e gata să finalizeze achiziţia Liberty Global (UPC); Se discută despre o sumă de 16.5 miliarde de euro

2.033 ori
<b>Vodafone e gata să finalizeze achiziţia Liberty Global (UPC); Se discută despre o sumă de 16.5 miliarde de euro</b>Vodafone e gata să cumpere ramuri ale Liberty Global, compania americană care operează UPC în ţara noastră. Am scris despre subiect de multe ori pe Mobilissimo.ro, dar până acum totul era doar în faza de zvon sau speculaţie. Acum avem şi o sumă..

Vodafone e gata să cumpere ramuri ale Liberty Global, compania americană care operează UPC în ţara noastră. Am scris despre subiect de multe ori pe Mobilissimo.ro, dar până acum totul era doar în faza de zvon sau speculaţie. Acum avem şi o sumă şi anume 16.5 miliarde de euro.

Vodafone ar fi ochit reţelele de cablu de la Liberty Global din Germania şi Europa de Est, iar discuţiile sunt în faza finală. Acordul ar urma să fie gata în următoarele 2 săptămâni, conform unor surse, citate de Financial Times. Ultima oară când a apărut această idee era la începutul lunii februarie, când discuţiile erau în faza incipientă. Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie de la noi şi încearcă de câţiva ani să intre pe piaţa de TV şi streaming, pentru a da răspunsul celor de la Orange, Telekom şi RCS&RDS.

În plus, Vodafone vrea şi businessul fix-mobil convergent de la UPC în portofoliul său. Trebuie spus şi că UPC este al doilea cel mai mare operator de comunicaţii prin cablu din România, cu venituri în creştere în 2017 şi 1.32 milioane de clienţi în trimestrul 3 al anului trecut. Mişcări spre această zonă au mai fost făcute în Germania în 2013, unde Vodafone a cumpărat Kabel Deutschland, un operator de cablu destul de mare la nivel local.

Liberty Global a fost înclinată şi spre alte deal-uri, vânzând ramura austriacă UPC către T-Mobile Austria. Sunt ceva mişcări şi în Elveţia, unde Liberty se va asocia Sunrise, operator local pentru a ataca zona fix-mobil-TV.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×