Google finalizează achiziţia HTC (o bună parte din divizia smartphone), contra sumei de 1.1 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Google  HTC 2.309 ori
<b>Google finalizează achiziţia HTC (o bună parte din divizia smartphone), contra sumei de 1.1 miliarde de dolari</b>Toamna trecută a venit la pachet cu o veste inedită, aceea a achiziției HTC de către Google. Am aflat că era vorba doar despre transferul echipei ce s-a ocupat de producția terminalelor Pixel și că departamentul VR al companiei rămâne

Breaking news-ul toamnei trecute a fost faptul că Google şi HTC au ajuns la o înţelegere, iar Marele G a cumpărat o bună parte din secţiunea smartphone de la HTC contra a 1.1 miliarde de dolari. Acum aflăm că tranzacţia a fost finalizată şi descoperiţi mai jos ce înseamnă asta.

A durat câteva luni că totul să fie finalizat, pentru că era nevoie de aprobarea autorităţilor antitrust şi a celor din SUA şi Europa. Înţelegerea celor două companii implică transferul a peste 2000 de ingineri de la HTC, adică o cincime din divizia sa de inginerie. Google mai primeşte şi o licenţă non-exclusivă pentru proprietăţile intelectuale HTC.

Taiwanezii rămân cu segmentul Vive VR intact şi vor continua să producă propriile telefoane. Reţineţi că Google a internalizat fix secţiunea care s-a ocupat cu dezvoltarea telefoanelor Pixel, deci poate produce hardware propriu. De remarcat că HTC a realizat telefoanele Pixel de prima generaţie şi pe Pixel 2 cel mic, fără problemele pe care le-a avut LG cu Pixel 2 XL, deci reputaţia sa e intactă.

După aceasta mutare Google câştigă o nouă bază de talent în inginerie în Taipei, de unde poate porni noi proiecte. Acesta devine cel mai mare segment de inginerie Google din toată zona Asia Pacific, o oază de tehnologie importantă pentru gigantul creator al lui Android. Expansiunea asiatică Google se face pe mai multe fronturi, existând şi planuri de a deschide un laborator AI în Beijing, dar şi o bază de cercetare în Shenzhen.

Au investit şi în serviciul de streaming chinez Chushou şi în firma de biotehnologice XtalPI.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×