Google finalizează achiziţia HTC (o bună parte din divizia smartphone), contra sumei de 1.1 miliarde de dolari

Autor:  | Publicat în:  Google  HTC 2.257 ori
<b>Google finalizează achiziţia HTC (o bună parte din divizia smartphone), contra sumei de 1.1 miliarde de dolari</b>Toamna trecută a venit la pachet cu o veste inedită, aceea a achiziției HTC de către Google. Am aflat că era vorba doar despre transferul echipei ce s-a ocupat de producția terminalelor Pixel și că departamentul VR al companiei rămâne

Breaking news-ul toamnei trecute a fost faptul că Google şi HTC au ajuns la o înţelegere, iar Marele G a cumpărat o bună parte din secţiunea smartphone de la HTC contra a 1.1 miliarde de dolari. Acum aflăm că tranzacţia a fost finalizată şi descoperiţi mai jos ce înseamnă asta.

A durat câteva luni că totul să fie finalizat, pentru că era nevoie de aprobarea autorităţilor antitrust şi a celor din SUA şi Europa. Înţelegerea celor două companii implică transferul a peste 2000 de ingineri de la HTC, adică o cincime din divizia sa de inginerie. Google mai primeşte şi o licenţă non-exclusivă pentru proprietăţile intelectuale HTC.

Taiwanezii rămân cu segmentul Vive VR intact şi vor continua să producă propriile telefoane. Reţineţi că Google a internalizat fix secţiunea care s-a ocupat cu dezvoltarea telefoanelor Pixel, deci poate produce hardware propriu. De remarcat că HTC a realizat telefoanele Pixel de prima generaţie şi pe Pixel 2 cel mic, fără problemele pe care le-a avut LG cu Pixel 2 XL, deci reputaţia sa e intactă.

După aceasta mutare Google câştigă o nouă bază de talent în inginerie în Taipei, de unde poate porni noi proiecte. Acesta devine cel mai mare segment de inginerie Google din toată zona Asia Pacific, o oază de tehnologie importantă pentru gigantul creator al lui Android. Expansiunea asiatică Google se face pe mai multe fronturi, existând şi planuri de a deschide un laborator AI în Beijing, dar şi o bază de cercetare în Shenzhen.

Au investit şi în serviciul de streaming chinez Chushou şi în firma de biotehnologice XtalPI.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×