Google finalizează achiziţia HTC (o bună parte din divizia smartphone), contra sumei de 1.1 miliarde de dolari

2.356 ori
<b>Google finalizează achiziţia HTC (o bună parte din divizia smartphone), contra sumei de 1.1 miliarde de dolari</b>Toamna trecută a venit la pachet cu o veste inedită, aceea a achiziției HTC de către Google. Am aflat că era vorba doar despre transferul echipei ce s-a ocupat de producția terminalelor Pixel și că departamentul VR al companiei rămâne

Breaking news-ul toamnei trecute a fost faptul că Google şi HTC au ajuns la o înţelegere, iar Marele G a cumpărat o bună parte din secţiunea smartphone de la HTC contra a 1.1 miliarde de dolari. Acum aflăm că tranzacţia a fost finalizată şi descoperiţi mai jos ce înseamnă asta.

A durat câteva luni că totul să fie finalizat, pentru că era nevoie de aprobarea autorităţilor antitrust şi a celor din SUA şi Europa. Înţelegerea celor două companii implică transferul a peste 2000 de ingineri de la HTC, adică o cincime din divizia sa de inginerie. Google mai primeşte şi o licenţă non-exclusivă pentru proprietăţile intelectuale HTC.

Taiwanezii rămân cu segmentul Vive VR intact şi vor continua să producă propriile telefoane. Reţineţi că Google a internalizat fix secţiunea care s-a ocupat cu dezvoltarea telefoanelor Pixel, deci poate produce hardware propriu. De remarcat că HTC a realizat telefoanele Pixel de prima generaţie şi pe Pixel 2 cel mic, fără problemele pe care le-a avut LG cu Pixel 2 XL, deci reputaţia sa e intactă.

După aceasta mutare Google câştigă o nouă bază de talent în inginerie în Taipei, de unde poate porni noi proiecte. Acesta devine cel mai mare segment de inginerie Google din toată zona Asia Pacific, o oază de tehnologie importantă pentru gigantul creator al lui Android. Expansiunea asiatică Google se face pe mai multe fronturi, existând şi planuri de a deschide un laborator AI în Beijing, dar şi o bază de cercetare în Shenzhen.

Au investit şi în serviciul de streaming chinez Chushou şi în firma de biotehnologice XtalPI.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×