Vom avea 4G pe Lună; Nokia şi Vodafone pregătesc echipamente speciale pentru asta

1.949 ori
<b>Vom avea 4G pe Lună; Nokia şi Vodafone pregătesc echipamente speciale pentru asta</b>Cea mai nouă găselniţa a celor de la Vodafone este de a aduce conexiunea 4G pe satelitul natural al Pământului, Lună. Printr-un parteneriat cu Nokia, cei de la Vodafone vor oferi servicii 4G pe suprafaţa Lunii.

Cea mai nouă găselniţa a celor de la Vodafone este de a aduce conexiunea 4G pe satelitul natural al Pământului, Lună. Printr-un parteneriat cu Nokia, cei de la Vodafone vor oferi servicii 4G pe suprafaţa Lunii.

Firma germană PTScientists plănuia o misiune pe Lună de ceva vreme, în parteneriat cu Audi, care a produs două rovere Quattro special pentru asta. Acum acele rovere vor vizita locul în care a aterizat Apollo 17 în 2019 pentru a amplasa echipamentele aferente Vodafone şi Nokia. Va fi creată o bază de comunicaţii acolo, oferind conexiune 4G LTE şi streaming video de înaltă rezoluţie.

Vom avea 4G pe Lună; Nokia şi Vodafone pregătesc echipamente speciale pentru asta

Staţia de bază Vodafone de pe Lună va comunica cu roverele care filmează şi fotografiază satelitul. Reţeaua 4G va folosi frecvenţa de 1800 MHz pentru a trimite video HD spre ALINA (Autonomous Landing and Navigation Module), care se va conecta la echipă din Berlin apoi. Echipamentele de reţea create de Nokia cântăresc sub 1 kilogram. 4G consumă mai puţin decât radio-ul analogic şi va permite un transfer de date mai mare de date între rovere şi staţia de bază.

Acest proiect este o premieră globală şi un boost de imagine pentru Vodafone şi Nokia. Este şi primul pas pentru o infrastructură comunicaţionala pentru Luna, pentru momentul când o vom coloniza.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×