Apple ar fi furat logo-ul pentru App Store de la o firmă de haine din China; A inceput procesul!

1.270 ori
<b>Apple ar fi furat logo-ul pentru App Store de la o firmă de haine din China; A inceput procesul!</b>Cei de la Apple intră pe final de an într-un nou conflict, de această dată cu o firmă din China care acuză gigantul din Cupertino pentru furtul logo-ului folosit pentru Apple Store. După cum puteți vedea în imaginile de mai sus, cele două

Apple are probleme legale în China, acolo unde o firmă de haine locală o acuză că i-ar fi furat logo-ul. E vorba despre cea mai nouă versiune de logo pentru App Store, care ar fi prea mult inspirată de logo-ul companiei Kon.

În trecut App Store avea ca logo o versiune stilizată ce reprezenta o combinatie între o riglă, un creion şi o pensulă, care formau litera "A" împreună. Brandul Kon are o imagine similară pe care o foloseşte drept logo încă din 2009, doar că la ei e vorba despre oasele unui schelet care reprezintă triumful asupra morţii. Ca atare Kon a pornit un proces contra Apple şi solicita daune.

Sunt cerute şi scuze publice din partea Apple pentru încălcarea drepturilor de autor din China, iar cazul a fost deja acceptat de către Tribunalul Public din Beijing. Verdictul ar urma să fie emis în curând. Nu e prima oară când Apple are probleme de genul în China, acolo unde în 2012 a fost forţată să plătească 60 de milioane de dolari pentru a rezolva o dispută asupra numelui "iPad" cu o companie locală, Proview.

În 2016 a pierdut şi exclusivitatea pentru numele "iPhone" tot în China, după ce o companie locală care vindea genţi, poşete şi huse de telefoane l-a obţinut. La prima vedere am zice că Apple şi Kon nu au nimic de împărţit, activând în industrii total diferite, dar am mai văzut decizii bizare în China.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×