Wi-Fi Alliance anunță finalizarea standardului de securitate WPA3 pentru conexiuni Wi-Fi; Iată noutățile

715 ori
<b>Wi-Fi Alliance anunță finalizarea standardului de securitate WPA3 pentru conexiuni Wi-Fi; Iată noutățile</b>Astăzi Wi-Fi Alliance a anunțat lansarea standardului de securitate wi-fi numit WPA3, release care vine cu o serie de schimbări interesante la pachet. Securitatea este punctul cheie aici și suntem informați prin intermediul comunicatului de presă

Suntem informați astăzi prin intermediul unui comunicat de presă cu privire la faptul că Wi-Fi Alliance a finalizat standardul de conectivitate WPA3 pentru conexiunile wi-fi. Acesta reprezintă un upgrade al standardului WPA2 care debuta în urmă cu aproximativ 10 ani și care era caracterizat de un sistem de securitate simplificat. Acum se promit noutăți interesante și un nivel de securitate sporit.

Pe listă acestor actualizări avem un sistem de autentificare mai robust, cât și implementarea programului Easy Connect menit să permite dispozitivelor Wi-Fi cu display-uri de mici dimensiuni sau chiar fără display-uri posibilitatea de a se conecta la rețea păstrând standardul de securitate WPA3.

Conectarea la dispozitivele Internet of Things se va realiza mult mai simplu grație acestui program, fiind necesară doar scanarea unui cod QR. Ce mai aflăm cu această ocazie este că metoda de securitate WPA3 va suporta două moduri, pe cel WPA3-Personal cu criptare 192-bit pentru protecție sporită și pe cel WPA3-Enterprise - mod din urmă care va oferi protocolul SAE (Simultaneous Authentication of Equals) ce va face ca parolele să fie mai greu de ghicit. 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×