Acer Își anunța strategia de viitor: se va axa pe Android și Chrome OS, În defavoarea lui Windows

Autor:  | Publicat în:  Acer 1.243 ori
<b>Acer Își anunța strategia de viitor: se va axa pe Android și Chrome OS, În defavoarea lui Windows</b>CEO-ul Acer, JT Wang a comentat pierderile de 11.4 milioane de dolari pe care compania pe care o conduce le-a înregistrat în trimestrul 2 al acestui an, afirmând că urmează o schimbare de strategie. Informațiile au venit în cadrul unei conferințe...

CEO-ul Acer, JT Wang a comentat pierderile de 11.4 milioane de dolari pe care compania pe care o conduce le-a înregistrat în trimestrul 2 al acestui an, afirmând că urmează o schimbare de strategie. Informațiile au venit în cadrul unei conferințe cu investitorii organizată cu 2 zile în urmă.

Se pare că Acer se va axa mai mult pe produse Android și Chrome OS pe viitor și mai puțin pe terminale cu Windows. Motivul pentru care Acer a înregistrat pierderi este o combinație dintre costuri crescute și vânzări slabe, toate în ultima perioadă. Anul trecut Acer anunța că se va axa pe un număr mai mic de PC-uri, dar unele superioare, care să cucerească piață. Strategia nu a funcționat și a costat compania mult.

CEO-ul companiei a recunoscut că Android este foarte popular pe telefoane și tablete și că vede și o nouă piață pentru Chromebook-uri. La ora actuală în jur de 3% din device-urile pe care Acer le vinde sunt Chromebook-uri bazate pe Chrome OS. Wang afirma că până la finalul anului terminalele Chrome OS și Android vor reprezenta între 10 și 12% din veniturile Acer și chiar 30% anul viitor.

Credeți că va reuși Acer să se impună pe o piață dominată de Samsung?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×