Apple domină piața de tablete din China cu o cotă de 70%, Întregul segment crește cu 63% față de 2011

Autor:  | Publicat în:  Statistici Companii 1.039 ori
<b>Apple domină piața de tablete din China cu o cotă de 70%, Întregul segment crește cu 63% față de 2011</b>Android este cuvântul de ordine când vine vorba de smartphone-uri în China, acest OS deținând o cotă uriașă de piață: 90%. în schimb, pe zona de tablete Apple domină, cu 71% din piață, sau cel puțin așa indica vânzările din trimestrul 3....

Android este cuvântul de ordine când vine vorba de smartphone-uri în China, acest OS deținând o cotă uriașă de piață: 90%. în schimb, pe zona de tablete Apple domină, cu 71% din piață, sau cel puțin așa indica vânzările din trimestrul 3. Pe locul 2 se afla Lenovo cu 10%.

în China segmentul de tablete a crescut cu 62.5% față de anul trecut, iar dacă vă întrebați ce face Samsung, celebrul rival Apple, ei bine compania sud-coreeana are o cotă de doar 3.5%, cu foarte puțin în urma companiei locale Ereneben, cu 3.6% și Acer, cu 3%. Cifrele vin de la Analysys Internațional, o firmă de studiu de piață de încredere din China. Interesant e că în cadrul studiului sunt luate în calcul atât tabletele, cât și phableturile, practic orice terminal cu diagonală între 5 și 11 inch este acoperit aici.

Apple domină piața de tablete din China cu o cotă de 70%, Întregul segment crește cu 63% față de 2011

E bizar faptul că la nivel internațional tabletele no brand din China încep să prindă tot mai mult, în variante rebranduite, cu Android și prețuri foarte mici, în vreme ce în China iPad-ul e la putere. Din câte văd conform cifrelor Analysys piața chineză e destul de mică atunci când vine vorba de tablete, deoarece s-au vândut doar 2.6 milioane de unități în ultimele 3 luni. Problema în această țară este că reglementările fac ca produsele să ajungă mai târziu acolo, deci pierd startul.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×