Cota de piață de tablete Apple scade În favoarea tabletelor Android; Iată cifrele!

1.834 ori
<b>Cota de piață de tablete Apple scade În favoarea tabletelor Android; Iată cifrele!</b>Câteva firme mari din domeniul studiilor de piață furnizează periodic analize care ne indică direcția în care merge piața de tablete, atât în anul curent, cât și pe viitor. De obicei Apple domina piața, dar în ultima vreme Android a început...

Câteva firme mari din domeniul studiilor de piață furnizează periodic analize care ne indică direcția în care merge piața de tablete, atât în anul curent, cât și pe viitor. De obicei Apple domina piața, dar în ultima vreme Android a început să înghită tot mai mult din "plăcintă". Hai să vedem cele mai noi cifre de la IDC.

Firma de cercetare IDC considera că tabletele cu Android la bord sunt gata să depășească modelele iPad. Studiul se axează strict pe livrările de modele din trimestrul 1 al acestui an și aflăm că 56.5% din piață a fost dominată de Android. IDC afirma că Apple a atins o cotă de piață de 40%, ceea ce e șocant, deoarece ar fi prima oară de când s-a lansat primul iPad când firma din Cupertino pierde superioritatea în segmentul de tablete.

Se pare că ASUS a reușit să întreacă Amazon și să devină al treilea mare producător de tablete, cu o cotă de piață de 5.5%, înregistrând o creștere cu 350% față de anul trecut. Rețineți și acest aspect: cifrele se referă doar la terminalele livrate și nu la cele vândute către utilizatori. Apple afirma de obicei că livrează îndeajuns de multe terminale pentru a îndeplini comenzile urgențe. Producătorii de tablete Android au obiceiul de a livra milioane de tablete care inundă piața și nu se vând în totalitate.

Spre exemplu Samsung afirmă în trimestrul 1 din 2012 că a livrat 2.3 milioane de tablete, iar când s-a ajuns la proces cu Apple, Samsung a recunoscut că a vândut doar 1.2 milioane în acea perioadă.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×