Cota de piață de tablete Apple scade În favoarea tabletelor Android; Iată cifrele!

Autor:  | Publicat în:  Statistici Tablete 1.761 ori
<b>Cota de piață de tablete Apple scade În favoarea tabletelor Android; Iată cifrele!</b>Câteva firme mari din domeniul studiilor de piață furnizează periodic analize care ne indică direcția în care merge piața de tablete, atât în anul curent, cât și pe viitor. De obicei Apple domina piața, dar în ultima vreme Android a început...

Câteva firme mari din domeniul studiilor de piață furnizează periodic analize care ne indică direcția în care merge piața de tablete, atât în anul curent, cât și pe viitor. De obicei Apple domina piața, dar în ultima vreme Android a început să înghită tot mai mult din "plăcintă". Hai să vedem cele mai noi cifre de la IDC.

Firma de cercetare IDC considera că tabletele cu Android la bord sunt gata să depășească modelele iPad. Studiul se axează strict pe livrările de modele din trimestrul 1 al acestui an și aflăm că 56.5% din piață a fost dominată de Android. IDC afirma că Apple a atins o cotă de piață de 40%, ceea ce e șocant, deoarece ar fi prima oară de când s-a lansat primul iPad când firma din Cupertino pierde superioritatea în segmentul de tablete.

Se pare că ASUS a reușit să întreacă Amazon și să devină al treilea mare producător de tablete, cu o cotă de piață de 5.5%, înregistrând o creștere cu 350% față de anul trecut. Rețineți și acest aspect: cifrele se referă doar la terminalele livrate și nu la cele vândute către utilizatori. Apple afirma de obicei că livrează îndeajuns de multe terminale pentru a îndeplini comenzile urgențe. Producătorii de tablete Android au obiceiul de a livra milioane de tablete care inundă piața și nu se vând în totalitate.

Spre exemplu Samsung afirmă în trimestrul 1 din 2012 că a livrat 2.3 milioane de tablete, iar când s-a ajuns la proces cu Apple, Samsung a recunoscut că a vândut doar 1.2 milioane în acea perioadă.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×