Cu un pas mai aproape de manualele digitale În România; Ministrul Educației confirmă reforma!

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 861 ori
<b>Cu un pas mai aproape de manualele digitale În România; Ministrul Educației confirmă reforma!</b>Ministrul Educației, Remus Pricopie a confirmat într-o declarație ieri că reforma manualelor este în continuare în planurile ministerului și este o parte din procesul de modernizare a sistemului de învățământ. &nbsp; credit imagine Un pas...

Ministrul Educației, Remus Pricopie a confirmat într-o declarație ieri că reforma manualelor este în continuare în planurile ministerului și este o parte din procesul de modernizare a sistemului de învățământ.

credit imagine

Un pas important va fi introducerea alternativei manualelor digitale, conform aceluiași ministru, iar schimbările au fost solicitate de profesori, părinți și elevi. Modul în care se va realiza modificarea va fi unul gradual, în funcție de resursele disponibile. în intervalul mai-iulie a existat o dezbătare cu marile edituri pe tema manualelor, iar editorii au afirmat că le va lua mult timp să tipărească noile manuale.

Aici tehnologia digitală ar putea interveni, făcând mai ușoară pregătirea de manuale în format electronic, ele fiind gata de download deja în noul an școlar. Deocamdată perioada de pregătire a manualelor nu a luat sfârșit și încă așteptăm un format final. Nici nu este foarte clar ce fel de suporturi electronice vor primi elevii, precum tablete, e-readere sau alte device-uri de acest gen. Va fi foarte important să vedem și ce companie va prinde contractul, mai ales că va avea multe unități de livrat și interesele din spatele acestui contract vor fi mari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×