Piaţa tabletelor ar urma să îşi revină în 2018, datorită creşterii detaşabilelor şi modelelor 2 în 1, conform unui studiu IDC

723 ori
<b>Piaţa tabletelor ar urma să îşi revină în 2018, datorită creşterii detaşabilelor şi modelelor 2 în 1, conform unui studiu IDC</b>Conform unui studiu marca IDC, se așteaptă ca în 2018 piața de tablete să crească pe fondul modelelor detașabile și a celor de tip 2 în 1 - categorie de produse la mare căutare și în acest moment. La ora actuală, tabletele detașabile au o cotă de piață de

Ultimii 2 ani au adus mai mereu veşti negative despre piaţa tabletelor, aflată într-o continuă scădere şi în cel mai bun caz stagnare. E clar că trebuie schimbat ceva şi evident nişele care încă se mai mişca vor fi cele care vor reporni segmentul. Conform unui studiu IDC, piaţa îşi va reveni în 2018 şi asta datorită detaşabilelor.

Modelele hibrid sau 2 în 1 au fost foarte populare în 2016 şi ne putem da seama de acest lucru doar privind la ce s-a lansat la CES, MWC sau mai nou la Computex. Scăderea pieţei de tablete va continua şi în acest an şi în 2017 totuşi, dar în acelaşi timp modelele 2 în 1 vor creşte semnificativ. La ora actuală detaşabilele au o cotă de 16% din piaţa tabletelor, dar până în 2020 ar urma să ajungă la 31%.

Apple, Google şi Microsoft au mizat pe acest segment încă de anul trecut, urmaţi apoi rapid de firme ca Huawei, Samsung sau ASUS. Datorită acestei evoluţii a tabletelor cu tastaturi detaşabile, platforma Windows va avea tot mai mult de câştigat, asta dacă nu găseşte şi Google o metodă să facă Android mai viabil în acest format.

Şi iPad-ul a evoluat către ideea de detaşabil prin modelele Pro şi accesoriile lor, dar punctul cheie va fi momentul lansării unui hibrid MacBook-iPad, dacă va exista vreodată aşa ceva. IDC se aşteaptă ca peste 100 milioane de tablete să fie livrate anual până în 2020, iar contribuţia Amazon va fi vitală până la revenirea pieţei, se pare.

Compania ajungea brusc pe locul 3 în rândul producătorilor de tablete, venind din urmă cu o creştere de 5421.7% faţă de anul anterior.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×