Nokia avea o tabletă pregătită Încă din 2001: modelul M510 iese la suprafață; Ar fi putut schimba istoria!

Autor:  | Publicat în:  Nokia 969 ori
<b>Nokia avea o tabletă pregătită Încă din 2001: modelul M510 iese la suprafață; Ar fi putut schimba istoria!</b>Se pare că Nokia avea o tabletă pregătită încă din anul 2001, dar modelul nu a fost viabil comercial în acel moment. E vorba despre tableta Nokia M510, care rula Symbian și ar fi sosit cu 9 ani înainte de iPad, dacă produsul se concretiza....

Se pare că Nokia avea o tabletă pregătită încă din anul 2001, dar modelul nu a fost viabil comercial în acel moment. E vorba despre tableta Nokia M510, care rula Symbian și ar fi sosit cu 9 ani înainte de iPad, dacă produsul se concretiza.

Vestea vine pe fondul anunțării tabletei Nokia N1, cu Android 5.0 la bord și care va fi pe piața în 2015. O publicație finlandeză a detaliat un interviu cu Esko Yliruusi, unul dintre cei care au lucrat la proiectul tabletei de acum 13 ani. Se pare că doar 1000 de astfel de terminale au fost produse, dintre care 130 au fost făcute cadou celor implicați în proiect, iar restul au fost casate.

Aparent studiile de piață au arătat că produsul era prea avansat pentru acele vremuri și nu era momentul propice unei lansări. Tableta semăna cu un Nokia Ngage mai mare și nu ar fi prea demodată nici în ziua de azi, având în vedere că un joystick de Wii U arată cam la fel. M510 avea un browser web Opera, un client de email și o aplicație noticeboard. Gadgetul beneficia și de un kickstand special și incorpora un display LCD de 10 inch, cu rezoluție de 800 x 600 pixeli.

Nokia avea o tabletă pregătită Încă din 2001: modelul M510 iese la suprafață; Ar fi putut schimba istoria!

La bord se aflau 32 MB SDRAM și 32 MB flash, iar ecranul său era unul touch, care suporta și input pe bază de stylus. Terminalul cântărea aproape 2 kg și avea o autonomie de 4 ore. Credeți că Nokia ar fi schimbat istoria cu acest produs? Noi zicem că da.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×