Noul iPad vs ASUS Transformer Pad Infinity 700 - două tablete ce vor impresiona În 2012?

2.313 ori
<b>Noul iPad vs ASUS Transformer Pad Infinity 700 - două tablete ce vor impresiona În 2012?</b>Spun din start că nu este o analiză și nici nu doresc a face un astfel de articol până când nu le voi vedea pe amândouă la lucru într-un test extins. Nu am cum să nu le pun alături și să avem un punct de discuție pentru evoluția tabletelor...

Spun din start că nu este o analiză și nici nu doresc a face un astfel de articol până când nu le voi vedea pe amândouă la lucru într-un test extins. Nu am cum să nu le pun alături și să avem un punct de discuție pentru evoluția tabletelor în 2012, care dintre ele are șanse de a vinde mai bine în piață pe baza a ceea ce oferă.

Noul iPad reprezintă un produs care va testa încă odată eficiența echipei pe care o conduce CEO-ul Apple - Tim Cook. Au pregătit o lansare rapidă world wide. Și țara noastră a fost prinsă pentru prima dată în valul doi și din 23 martie avem noul iPad în mod oficial. Sunt curios care vor fi prețurile. Cred că noul iPad în versiunea de 16 GB Wi-Fi nu va depăși 2.500 - 3.000 lei.

Noul iPad vs ASUS Transformer Pad Infinity 700 - două tablete ce vor impresiona În 2012?

ASUS, pe de altă parte, a impresionat plăcut în 2011 prin ASUS Transformer și a reluat aceeași idee în 2012 cu Transformer Prime și soluția finisată este Transformer Pad Infinity 700 cu Tegra 3 și display ce afișează 1920x1200 pixeli.

Și acum tabelul cu datele hardware:

Tablete
Date tehnice
Noul iPadASUS Transformer Pad Infinity 700
EcranLED-backlit IPS TFT de 9.7 inch cu rezoluție 2048x1536 pixeliSuper IPS+ LCD de 10.1 inch cu rezoluție 1920x1080 pixeli
ProcesorApple A5X dual-core la 1 GHzTegra 3 quad-core la 1.6 GHz
Memorie 1 GB RAM, 16/ 32/ 64 GB spațiu de stocare1 GB RAM, 32 sau 64 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB
GPUPowerVR SGX543MP4ULP GeForce
Sistem de operareiOS 5Android 4.0 ICS
ConectivitateWi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mmWi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPS
Cameră foto și video5 Megapixeli, autofocus, touch focus, geo-tagging, HDR, detectare a feței, filmează la 1080p cu stabilizare video, cameră frontală de 0.3 Megapixeli8 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging și filmează la 1080p, cameră frontală de 2 Megapixeli
Baterie42.5 Wh25 Wh
Greutate652 gr.586 gr.
Grosime9.4 mm8.5 mm

Design

ASUS a încercat să realizeze o tabletă cât mai subțire și ușoară, iar noul iPad nu mai respectă acest deziderat fiind mai groasă decât iPad 2 și mai grea. Se poate să se întâmple asta și pentru că au implementat retina display, un nou GPU grafic, cameră cu un senzor de 5 Megapixeli și tehnologie similară cu iPhone 4S. Ambele tablete au partea din spate fabricată din metal și asta dă impresia de soliditate.

Nu pot să dau un verdict și nici măcar nu-mi doresc să fac asta. Unora le va plăcea iPad, altora Transformer Pad. Niciuna nu iese în evidență cu un look distinct. Tableta ASUS uimește prin versatilitatea dată de tastatura auxiliară cu baterie încorporată ce-i permite transformarea la nevoie într-un veritabil netbook.

Ecran

iPad integrează retina display și o rezoluție ce stabilește standarde noi: 2048x1536 pixeli. Conținutul la 1080p poate fi văzut în condiții optime și pe Super IPS+ LCD-ul lui Infinity 700 cu 1920x1080 pixeli. Noul iPad cred că va ieși în față. Toți cei care l-au văzut la lucru în hands-on erau entuziasmați.

Hardware

Contează mai mult ce rulează acest hardware și mă gândesc la aplicațiile dezvoltate pentru el. ASUS a pus un Tegra 3 quad-core la 1.6 GHz plus unul subtactat la 600 MHz pentru operațiile de rutină, iar Apple a optimizat CPU-ul anterior aducând un GPU grafic de la  Imagination Technologies care va uimi cu siguranță în testele de benchmark.

Se va spune că tabletele Android au sărit la procesoare quad-core fără a avea măcar content pentru dual-core - Tegra 2. Spre comparație, în App Store sunt peste 200.000 de aplicații optimizate pentru iPad 2. Nu cred că în Google Play - noul Android Market - sunt măcar 10% din valoare atribuită în App Store, iar pentru Tegra 3 și rezoluție de 1920x1200 nu-i nici o aplicație cu care să iasă în față. Apple va pune în mișcare odată cu lansarea noului iPad o serie întreagă de echipe ce dezvoltă aplicații pentru App Store, mai ales că piața de desfacere și consum se va crea rapid, odată cu vânzarea a milioane de unități world wide.

Legat de magazinele de aplicații și de hardware: Contentul este regele. Fără el, degeaba ai procesor și cu 100 de nuclee de procesare.

Conectivitate

iPad aduce conectivitate 4G LTE care pentru țara noastră nu reprezintă nimic. Nici măcar nu va fi importată versiunea 4G ci aceea 3G. ASUS nu știu dacă va produce și o versiune 3G pentru tableta sa. S-ar putea să ia în calcul această opțiune după câte bobârnace și-a primit online. Este aiurea să ai o tabletă și să fii legat de un hotspot wi-fi.

Camera foto

Nu fac niciun comentariu și asta pentru că nu aș cumpăra o tabletă pentru funcția de cameră foto și video. Este prea mare și stârnești zâmbete când scoți un device de peste 9.7 inch pentru a fotografia.

Autonomie

Aici se dă o luptă importantă. Tegra 3 spune că are acel procesor de tip companion ce ar permite o autonomie mai mare, iar Apple a apelat la o soluție din topor și a pus o baterie uriașă de 42.5 Wh față de 25 Wh la iPad 2. Rezoluția display-ului consumă putere de procesare, iar aceasta se reflectă în baterie. Avantajul lui ASUS Transformer Pad Infinity 700 este dat de tastatura suplimentară care poate fi conectată la tabletă și aduce o baterie suplimentară.

Noul iPad pare a fi plusat suficient ca să ia fața concurenței și în 2012. Avantajul său stă în sistemul de operare simplu și aplicațiile ce vor popula App Store-ul, optimizate pentru retina display și noul GPU grafic quad-core. ASUS țintește publicul care deține deja un Android, vrea autonomie maximă, Android 4.0 ICS ca o extensie a experienței de pe smartphone.

Care credeți că va ieși în față la sfârșit de an?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×