Piața tabletelor s-a contractat serios la început de an 2015

Autor:  | Publicat în:  Statistici 780 ori
<b>Piața tabletelor s-a contractat serios la început de an 2015</b>&Icirc;ntreaga piaţă a tabletelor are un &icirc;nceput de 2015 &icirc;n trend descendent si mai toate brandurile din top 5 sunt afectate de scădere. Relatam cu ceva vreme &icirc;n urmă că la un moment dat la &icirc;nceputul acestui an livrările de...

Întreaga piaţă a tabletelor are un început de 2015 în trend descendent si mai toate brandurile din top 5 sunt afectate de scădere. Relatam cu ceva vreme în urmă că la un moment dat la începutul acestui an livrările de tablete iPad scăzuseră cu 20% faţă de finalul anului trecut. Ei bine, ASUS a înregistrat o scădere cu 30% a livrărilor.

E vorba despre livrările companiei asiatice din trimestrul întâi al acestui an, care le-a adus 1.8 milioane de unităţi livrate. Ei bine, anul trecut, în trimestrul întâi tot ASUS livra 2.6 milioane de unităţi, deci scăderea este de 30.6% faţă de atunci. Cota de piaţă în zona tablete a celor de la ASUS este acum 3.8% faţă de 5.2% în primele 3 luni din 2014.

Apple a pierdut 22.9% în livrări în primele 3 luni din 2015, iar Samsung 16.5%, doar Lenovo reuşind să crească cu un impresionant 23%. Şi LG a plusat cumva, cu 1423.7% faţă de primele 3 luni din 2014, atunci când firma nu avea o prezenţă puternică în zona tabletelor. Revenind la ASUS, predicţiile analiştilor arata totuşi bine pentru această companie, mai ales datorită produselor din seria Chi, care au debutat de puţină vreme şi care sunt bine primite în ţările dezvoltate.

ASUS FonePad 7 (în toate versiunile sale) continuă să se vândă bine pe pieţele emergente şi aşteptăm şi noi versiuni de MeMoPad, Transformer Pad şi FonePad la Computex.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×