Piața tabletelor va continua să scadă În perioada următoare, cu iPad În frunte

668 ori
<b>Piața tabletelor va continua să scadă În perioada următoare, cu iPad În frunte</b>Ultimele luni au adus o scădere clară a livrărilor de tablete, pe fondul ascensiunii smartphone-urilor cu ecran mare și a saturării pieței de tablete. Ei bine, se pare că și perioada următoare va continua acest trend. Livrările vor scădea cu...

Ultimele luni au adus o scădere clară a livrărilor de tablete, pe fondul ascensiunii smartphone-urilor cu ecran mare și a saturării pieței de tablete. Ei bine, se pare că și perioada următoare va continua acest trend. Livrările vor scădea cu aproximativ 30% în trimestrul în care ne aflăm acum, conform unor predicții Digitimes.

Pentru primele 3 luni ale acestui an analiștii estimează livrări de 52.15 milioane de unități, pe piața de tablete. Apple va vinde la rândul său mai puține modele iPad, 13.1 milioane unități în Q1 2015, adică o scădere cu 40% față de perioadă anterioară. Se pare și că Samsung se va axa mai puțin pe tablete în perioada următoare, mișcare sesizată încă de la CES, unde nu am văzut vreun terminal de acest gen al companiei sud coreene.

E drept că la MWC am putea vedea noi modele midrange, poate o serie Tab 5 chiar. între timp Lenovo va profita de acest vid de putere pe piața tabletelor Android, încercând să atace piața cu modele variate. Livrările de tablete Windows rămân scăzute, dar Windows 10 ar putea schimba acest trend negativ. și Apple are în plan ceva nou în 2015, acel iPad Pro de 12 inch care ar putea oferi o alternativă pentru MacBookuri.

în condițiile în care mai toți operatorii de telefonie și cablu au început să includă tablete gratuite în oferta lor și mai toată lumea are tableta, care mai e motivația unui consumator să cumpere un astfel de terminal?

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×