Prima impresie: Cube i7 Remix, tabletă cu display uriaș de 11.6 inch și Remix OS ca sistem de operare

1.816 ori
<b>Prima impresie: Cube i7 Remix, tabletă cu display uriaș de 11.6 inch și Remix OS ca sistem de operare</b>Săptăm&acirc;na trecută, odată cu tableta Chuwi Hi8 pe care v-am prezentat-o aici, cei de la Gearbest ne-au trimis &icirc;n teste și modelul Cube i7 Remix, un device care &icirc;n ciuda denumirii sale, nu aduce un display de 7 inch, ci un uriaș...

Săptămâna trecută, odată cu tableta Chuwi Hi8 pe care v-am prezentat-o aici, cei de la Gearbest ne-au trimis în teste și modelul Cube i7 Remix, un device care în ciuda denumirii sale, nu aduce un display de 7 inch, ci un uriaș panou de 11.6 inch întâlnit în cele mai multe cazuri pe notebook-uri.

Ce este inedit la acest model, este și sistemul de operare Remix OS bazat pe Android, o platformă foarte interesantă la prima vedere, dar și uriașul pachet în care sosește device-ul. Lăsăm partea software deoparte pentru moment, și trecem la capitolul design. Aflați că i7 Remix adoptă o carcasă uni-body din metal, material ce îi conferă o rezistență sporită, dar care contribuie și la o greutate totală de 720 grame (grosime 9.1 mm).

Prima impresie: Cube i7 Remix, tabletă cu display uriaș de 11.6 inch și Remix OS ca sistem de operare

Din punct de vedere al construcției, nu am ce să reproșez acestei tablete, materialele alese și îmbinarea lor fiind realizată perfect. Un alt lucru inedit pe care l-am găsit, este acela că deși tableta vine cu un buton capacitiv Windows, nu avem parte de acest OS la pachet, ci doar de Remix OS.

Cube i7 Remix

Tot în partea frontală avem o cameră foto de 2 megapixeli, în timp ce pe partea laterală din dreapta stau cele două difuzoare stereo cu sunet puternic. În lateral stânga sunt prezente toate porturile: port încarcare microUSB v2.0 (5V), portul miniHDMI, jack-ul audio de 3.5 mm, un al doilea port microUSB v2.0 pentru cablul OTG primit în pachet și slotul microSD de până la 32 GB.

Cube i7 Remix

Cum ținem tableta în modul landscape, în partea de sus se află și butonul power/unlock, respectiv butoanele de volum. De asemenea, la bază avem parte și de un port special ce permite atașarea unui dock tastatură pentru folosirea tabletei ca notebook.

Cube i7 Remix

Pe partea hardware, Cube i7 Remix ne aduce un display Full HD de 11.6 inch, un procesor Intel Z3735F quad-core de 1.8 GHz, 2 GB memorie RAM, 32 GB spațiu intern de stocare și o cameră foto principală de 5 megapixeli. Avem la dispoziție WiFi, Bluetooth 4.0, și o baterie de 8.400 mAh ce promite până la 8 ore de redare video.

Revenim la capitolul software, și desigur la Remix OS. Acest OS personalizat este bazat pe Android 4.4.4 KitKat și combină laolată elemente de design foarte atractive. La fel ca majoritatea platformelor de origine chineză, nu avem parte de un meniu dedicat, aplicațiile find afișate direct pe ecranul de start.

Cube i7 Remix

În stânga ecranului sunt butoanele software home și back, în timp ce în colțul din dreapta avem un manager al memoriei RAM. Trebuie menționat că tableta vine cu Google Play instalat, magazin de unde putem descărca ulterior mai multe aplicații și jocuri. Un feature software inclus la pachet, este și centrul de notificări / setări rapide, ce se accesează printr-un swipe de sus în jos.

De aici putem controla nivelul de luminozitate, porni conexiunea Bluetooth/WiFi, sau realiza un screenshot. De asemenea, mi-a plăcut și modalitatea de închidere a aplicațiilor, proces ce se realizează printr-un tap lung pe aplicația deschisă în taskbar și un gest de swipe către centrul ecranului.

Cube i7 Remix

Ca o primă părere, pot spune că i7 Remix este o tabletă foarte atractivă prin prisma unui ecran de calitate ce oferă culori realiste, prin cele două difuzoare stereo ce își fac treaba de minune, și desigur prin pachetul hardware. Greutatea ridicată o face destul de greu de utilizat cu o singură mână, dar nu imposibil.

Cube i7 Remix

Pe parcursul următoarelor zile vom testa tableta pe îndelete și vom reveni cu un unboxing / review detaliat. Aflați că momentan, GearBest vinde această tabletă la un preț de 184 dolari, livrarea fiind gratuită și fiind efectuată în maxim 25 zile de la plasarea comenzii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×