Google se reinventează cu Sundar Pichai ca CEO; co-fondatorul, Larry Page va conduce o nouă companie denumită Alphabet

1.049 ori
<b>Google se reinventează cu Sundar Pichai ca CEO; co-fondatorul, Larry Page va conduce o nouă companie denumită Alphabet</b>Unul dintre cele mai mari anunțuri din lumea tech de săptăm&acirc;na aceasta nu va fi cel al sud-coreenilor de la Samsung, ci declarația Google. Mai precis, astăzi co-fondatorul Google, Larry Page, a dezvăluit prin intermediul unei postări pe blog,...

Unul dintre cele mai mari anunțuri din lumea tech de săptămâna aceasta nu va fi cel al sud-coreenilor de la Samsung, ci declarația Google. Mai precis, astăzi co-fondatorul Google, Larry Page, a dezvăluit prin intermediul unei postări pe blog, faptul că Google se va reinventa și va fi inclus totodată într-o nouă companie mamă.

Astfel, Sundar Pichai va deveni CEO Google, în timp ce Larry Page va avea rolul de CEO al companiei proaspăt înființate și denumită Alphabet. Prin acest proces de restructurare, Google va deveni doar o filială a companiei mamă, Alphabet, conglomerat ce îl va aduce și pe Sergey Brin pe postul de președinte.

Din câte ni se prezintă, Pichai și Google vor avea pe lista de obiective principale următoarele business-uri: controlul platformei de căutare, platforma de reclame, hărți, Google PlayStore, Youtube și Android. Printre companiile deținute de către Alphabet se vor număra:

  • Google Inc.

  • Calico

  • Google Ventures

  • Google Capital

  • Google X

  • Nest

  • Fiber

De asemenea, odată cu acest proces, fondatorul Google are în plan și o oarecare separare a afacerilor desfășurate, fiecare firmă având un domeniu de activitate bine stabilit. Aflăm că la scurt timp de la acest anunț, acțiunile companiei au crescut cu aproximativ 4% la bursă, piața fiind cu ochii ațintiți asupra gigantului IT.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×