Revin notebookurile? Piața tabletelor va pica În acest an, laptopurile Încep să crească din nou

739 ori
<b>Revin notebookurile? Piața tabletelor va pica În acest an, laptopurile Încep să crească din nou</b>Un studiu al celor de la TrendForce arata că laptopurile ar putea reveni la modă în curând, segmentul acesta de produse urmând să crească în acest an. între timp, tabletele ar putea înregistra o scădere, sau mai bine zis o "creștere mai mică...

Un studiu al celor de la TrendForce arata că laptopurile ar putea reveni la modă în curând, segmentul acesta de produse urmând să crească în acest an. între timp, tabletele ar putea înregistra o scădere, sau mai bine zis o "creștere mai mică decât în perioada precedentă".

Astfel, se vorbește despre 153 de milioane de tablete livrate în 2014, cu 1.8% mai puțin decât în 2013. Livrările de notebookuri vor crește cu 1% în acest an, ajungând la 171 milioane de unități, conform celor de la TrendForce. E interesant că scăderea livrărilor de tablete se petrece în ciuda faptului că prețurile scad de la o lună la alta pentru aceste produse. Avem tablete de câteva zeci de dolari în India și modele chinezești care coboară lejer sub pragul de 100 de dolari.

Pentru o perioadă a părut că notebookurile sunt pe cale de dispariție, îngropate de segmentul tabletelor. Totuși TrendForce estimează că în a doua jumătate a acestui an livrările de laptopuri vor crește în primul rând pentru că cererea e constantă și apoi pentru că prețurile au început să fie competitive. HP sau Lenovo vor putea obține vânzări serioase din acest segment, mai ales în perioada Black Friday și a sărbătorilor de iarnă.

Există chiar loc de o creștere cu 4, până la 7% pentru notebookuri în a doua jumătate a acestui an.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×