Revin notebookurile? Piața tabletelor va pica În acest an, laptopurile Încep să crească din nou

Autor:  | Publicat în:  Studii 700 ori
<b>Revin notebookurile? Piața tabletelor va pica În acest an, laptopurile Încep să crească din nou</b>Un studiu al celor de la TrendForce arata că laptopurile ar putea reveni la modă în curând, segmentul acesta de produse urmând să crească în acest an. între timp, tabletele ar putea înregistra o scădere, sau mai bine zis o "creștere mai mică...

Un studiu al celor de la TrendForce arata că laptopurile ar putea reveni la modă în curând, segmentul acesta de produse urmând să crească în acest an. între timp, tabletele ar putea înregistra o scădere, sau mai bine zis o "creștere mai mică decât în perioada precedentă".

Astfel, se vorbește despre 153 de milioane de tablete livrate în 2014, cu 1.8% mai puțin decât în 2013. Livrările de notebookuri vor crește cu 1% în acest an, ajungând la 171 milioane de unități, conform celor de la TrendForce. E interesant că scăderea livrărilor de tablete se petrece în ciuda faptului că prețurile scad de la o lună la alta pentru aceste produse. Avem tablete de câteva zeci de dolari în India și modele chinezești care coboară lejer sub pragul de 100 de dolari.

Pentru o perioadă a părut că notebookurile sunt pe cale de dispariție, îngropate de segmentul tabletelor. Totuși TrendForce estimează că în a doua jumătate a acestui an livrările de laptopuri vor crește în primul rând pentru că cererea e constantă și apoi pentru că prețurile au început să fie competitive. HP sau Lenovo vor putea obține vânzări serioase din acest segment, mai ales în perioada Black Friday și a sărbătorilor de iarnă.

Există chiar loc de o creștere cu 4, până la 7% pentru notebookuri în a doua jumătate a acestui an.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×