Microsoft brevetează o nouă tabletă pliabilă, de această dată la pachet cu o tastatură dock

691 ori
<b>Microsoft brevetează o nouă tabletă pliabilă, de această dată la pachet cu o tastatură dock</b>Nu se putea ca începutul lunii martie să nu aducă și ceva brevete marca Microsoft, acestea sosind chiar astăzi în mediul online după cum aflați mai jos. Vedem de această dată un brevet asociat unei tablete pliabile ce vine cu tastatură dock

Ideea unei tablete pliabile presupune teoretic că jumătate din spaţiul ecranului poate fi folosit ca tastatură. Microsoft vrea totuşi mai mult, brevetând o tabletă pliabilă care poate primi o tastatură dock drept accesoriu. Avem detalii mai jos.

Brevet Microsoft

Până acum văzusem smartphone-uri cu două ecrane care se uneau şi deveneau o tabletă, sau o tabletă care prin pliere îşi împărţea afişajul în două, jumătate fiind folosit ca tastatură. Fie că le numim Surface Phone sau Andromeda, e clar că Microsoft are proiecte de gen în dezvoltare. Ceea ce vedem în noile brevete pare mai degrabă o întoarcere în timp, la formatul ASUS Transformer Pad să zicem.

Andocarea unei tablete pliabile într-un dock cu tastatură ne face să credem că vom vedea într-o bună zi un hibrid între Surface Phone şi Surface Book poate. Pe de altă parte având în vedere complexitatea şi fragilitatea mecanismului pliabil, îmi vine greu să cred că Microsoft şi partenerii săi hardware îl vor şubrezi cu o fantă sau un orificiu special pentru tastatatura dock, care ar pica perpendicular pe balama.

Samsung şi Microsoft au tot ţinut cap de afiş în ultima vreme, când vine vorba de brevetarea unor terminale pliabile. Dacă Samsung ţinteşte anul 2019 pentru lansarea lui Galaxy X, la Microsoft Andromeda e mister total. Posibil să aflăm mai multe la BUILD 2018.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×