Samsung brevetează încă un telefon pliabil, cu două ecrane cu o fâşie metalică între ele

1.047 ori
<b>Samsung brevetează încă un telefon pliabil, cu două ecrane cu o fâşie metalică între ele</b>Numeroși producători din lumea smartphone au completat brevete pentru design-uri de telefoane pliabile sau chiar flexibile, Samsung având câteva aplicații de genul la activ. Cel mai recent brevet primit de sud-coreenii descrie

Un motiv în plus să aşteptăm cu nerăbdare sosirea anului 2018 e faptul că va aduce intrarea în mainstream a telefoanelor pliabile. Samsung Galaxy X e aşteptat cu mare interes, chiar dacă va fi un handset în ediţie limitată. Până să vină acel telefon, avem totuşi noi brevete, precum cel Samsung de mai jos.

Brevet Samsung

În ultima vreme Microsoft şi Samsung au tot primit brevete pentru terminale pliabile, iar dacă MS pare să vrea să învie proiectul Courier, Samsung are o abordare diferită. Noul brevet indică un terminal cu două ecrane de mari dimensiuni, care sunt unite de o fâşie metalică, plasată între ele. Atunci când nu folosim terminalul, cele două ecrane se vor uni prin îndoirea componentei pliabile, protejand panourile.

Brevet Samsung

Fâşia de metal dintre panouri poate fi îndoită în diferite moduri. Ambele ecrane vor putea fi folosite simultan atunci când terminalul este pus la treabă. De asemenea, fiecare dintre panouri se poate roti în spatele celuilalt, dacă vreţi un singur afişaj. Ideea de secţiune metalică flexibilă sună inedit, reprezentând o evoluţie a balamalelor aşa cum le ştim de la laptop-uri şi tablete 2 în 1. Surface Book şi Lenovo Yoga Book au adus un mare progres pentru acele mecanisme, iar acum Samsung preia ştafeta.

Luna viitoare la CES 2018 ar trebui să vedem măcar un prototip de Galaxy X, dacă nu chiar mai mult. Se vehiculează numele de cod SM-G888N0 pentru terminal, care a primit un site de suport luna trecută, fără totuşi că acesta să ofere extra detalii despre handset. Ştim că Galaxy X va fi un telefon disponibil în ediţie limitată, Samsung urmând să producă doar 100.000 de unităţi. Totuşi dacă device-ul este foarte solicitat, ar putea suplimenta acest număr.

Trebuie spus şi că brevetul nu înseamnă neapărat că vom şi vedea un produs real de acest gen, mai ales că parcă brevetele cu ecranele mai unite arătau mai bine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×