Tableta Google Nexus 7 ar putea renaște în acest an; Snapdragon 652 s-ar putea afla la bord alături de 3 GB RAM

1.222 ori
<b>Tableta Google Nexus 7 ar putea renaște în acest an; Snapdragon 652 s-ar putea afla la bord alături de 3 GB RAM</b>Tableta Google Nexus 7 s-a dovedit a fi foarte populară în rândul consumatorilor, dispozitiv lansat în două variante pe piață în 2012, respectiv 2013. Au trecut aproximativ 3 ani de la ultimul dispozitiv din această serie, și apar totodată informații

Una dintre cele mai populare tablete din portofoliul Google, este cu siguranță Nexus 7 - dispozitiv lansat în 2012 în colaborare cu producătorul taiwanez Asus. La acea vreme, tableta se putea lăuda cu un display HD de 7 inch, cu 1 GB memorie RAM, dar și cu varianta stock de Android adusă la pachet.

Peste doar un an pe piață debuta și succesorul său ce avea să ofere upgrade-uri la mai toate capitolele. Diagonala de 7 inch a fost păstrată, dar am primit o rezoluție Full HD de această dată și un pachet hardware format din 2 GB memorie RAM și un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon S4Pro.

Au trecut 3 ani de atunci, și în presă au început a-și face apariția informații cu privire la un succesor, unul ce ar putea fi dezvoltat de către Asus, sau Huawei în schimb. Câtă vreme acest detaliu rămâne pus sub semnul întrebării, ne gândim desigur și la ce specificații hardware ar urma să aducă o asemenea tabletă de 7 inch în 2016.

Ei bine, se vehiculează păstrarea rezoluției Full HD de 1920 x 1080 pixeli, aceasta fiind perfectă pentru diagonala lui Nexus 7, dar și prietenoasă în ceea ce privește consumul de energie. Ținând cont că modelele anterioare Nexus 7 au sosit cu procesoare din zona mid-range, ne-am putea aștepta ca succesorul să aducă un chip din aceeași categorie.

Posibil ca la bordul acestui Nexus 7 (2016) să beneficiem de un procesor Snapdragon 652, de 3 sau 4 GB memorie RAM și de variante cu 32 sau 64 GB de stocare. De asemenea, ar putea fi integrată o baterie mai generoasă aici, și de ce nu, poate chiar și tehnologia de încărcare rapidă atât de populară la ora actuală.

Există o mică șansă să vedem și un scanner de amprente, dotare pe care recent am remarcat-o pe tableta Huawei MediaPad M2 7.0 - device al cărui design ar putea sta la baza modelului Nexus 7 în eventualitatea în care chinezii primesc contractul din partea Google. Renașterea tabletei Nexus 7 s-ar putea întâmpla chiar peste o săptămână, în cadrul Google I/O 2016.

Această conferință are loc în perioada 18 - 20 mai, fiind vorba despre numeroase evenimente destinate dezvoltatorilor. Dacă tableta Google Nexus 7 (2016) este într-adevăr reală, acesta ar fi locul potrivit pentru o lansare a sa, detaliu ce se va confirma sau nu peste doar 8 zile din acest moment.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×