Asistentul virtual Viv primeşte un demo foarte interesant la Techcrunch Disrupt, ne aduce un AI excelent la îndemână (Video)

996 ori
<b>Asistentul virtual Viv primeşte un demo foarte interesant la Techcrunch Disrupt, ne aduce un AI excelent la îndemână (Video)</b>Techcrunch Disrupt e o serie de conferinţe, în cadrul cărora sunt prezentate tehnologii revoluţionare din zona tech şi există şi o competiţie pentru startup-uri, excelent detaliată în serialul Silicon Valley. Aici a debutat și Viv, un nou asistent virtual

Techcrunch Disrupt este o serie de conferinţe, în cadrul cărora sunt prezentate tehnologii revoluţionare din zona tech/IT şi există şi o competiţie pentru startup-uri, excelent detaliată în serialul Silicon Valley. La Disrupta debutat şi un nou asistent virtual numit Viv, despre care scriam aici.

Viv este creaţia a doi dintre inginerii care au lucrat la Siri (Dag Kittlaus și Adam Cheyer) şi au plecat apoi de la Apple. Produs a 4 ani de muncă, asistentul virtual se descurcă excelent cu înţelegerea conceptului de "acasă", atunci când prezentatorul îl întreabă cum e vremea acasă. El mai întreabă şi cum a fost vremea cu câteva zile în urmă. Cel mai interesant punct din prezentare este procesul din spatele fiecărei comenzi şi întrebări.

Folosind soluţia celor de la Nuance este interpretat limbajul uman, dar lucrurile devin interesante în fundal, unde lucrează acel "dynamic program generation". Practic, e vorba despre un software care se scrie singur de fiecare dată, în funcţie de comanda vocală a utilizatorului. A fost prezentat la Disrupt şi "comerţ conversaţional". Inginerul a dat o comandă vocală de "a trimite 20 de dolari lui Adam" pentru băuturile comandate cu o seară înainte si apoi banii au fost trimişi prin PayPal.

Răspunsul la toate aceste comenzi e foarte natural şi fluid, dar e bizar că nu avem feedback vocal (deocamdată). La ultima verificare Viv avea de partea sa 50 de companii, inclusiv furnizori de catering, site-uri ca Booking.com sau Uber. În cadrul prezentării am văzut o rezervare la hotel prin Viv, dar şi o comandă de flori, totul cu o cantitate de etape şi paşi de vreo 2-3 ori mai mică decât în cazul altor asistenţi.

Viv pare să nu aibă nevoie de extra indicaţii, precizări şi detalii. O comandă la Uber aduce în faţă un ecran din care trebuie doar să apeşi pe şoferul ales şi eşti gata de plecare. Pentru cei care încă se întreabă ce e Viv de fapt, el este un sistem de inteligență artificială futurist, care pe viitor, odată cu evoluţia sa, îl vom regăsi nu doar pe telefoane, ci pe o întreagă gamă de produse electronice de uz casnic și nu numai.

Diferenţa centrală e în acest moment faptul că Siri e pre-programat să dea anumite răspunsuri şi interpretări, dar Viv e capabil să înţeleagă întrebări şi sarcini complexe şi cu structura amplă. Viv e capabil să facă comparaţii, să înţeleagă nuanţe ale frazelor şi să caute un loc de avion în care ar încăpea şi Shaquille O'Neal.

Atunci când cofondatorul lui Viv a cerut o maşină Uber pentru 6 persoane la Madison Square Garden, asistentul a ştiut că în Uber trebuie să ofere o opţiune Uber XL sau Uber SUV. Atunci când Viv va fi gata, va avea şi feedback vocal, dar un aspect crucial al său va fi contribuţia dezvoltatorilor şi a terţelor părţi pentru a extinde funcţiile lui Viv şi a îl integra cu diferite aplicaţii.

Rămâne de văzut şi pe ce hardware se va afla acest asistent în prima fază, pentru că în demo era prezent pe un iPhone. Am remarcat şi că Viv are anumite aspecte ce amintesc de acei boţi AI la care lucrează Facebook şi Microsoft, doar că aceia sunt chatbots, iar Viv nu poartă încă o discuţie cu răspunsuri și întrebări ci doar realizează comenzi şi o face foarte bine.

Proiectul e foarte ambiţios, dar credem că va fi un succes şi va depăşi Siri, dacă nu se mobilizează şi Apple între timp şi ne oferă un Siri 2.0.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×