Iată cum au fost create Google Nexus 5X şi Nexus 6P; O cursă contra timpului finalizată în doar 7 luni

Autor:  | Publicat în:  Google 600 ori
<b>Iată cum au fost create Google Nexus 5X şi Nexus 6P; O cursă contra timpului finalizată în doar 7 luni</b>C&acirc;nd vedem un smartphone nou ne g&acirc;ndim de obicei "arată bine" sau "nu arată prea bine", eventual putem judeca ca el a fost lansat &icirc;n pripă şi că are software-ul nefinalizat. Dar doar compania producătoare ştie care e procesul şi...

Când vedem un smartphone nou ne gândim de obicei "arată bine" sau "nu arată prea bine", eventual putem judeca ca el a fost lansat în pripă şi că are software-ul nefinalizat. Dar doar compania producătoare ştie care e procesul şi lupta din spatele unui astfel de produs. De aceea ne interesează mult ce are Google de spus despre procesul prin care au luat naştere cele mai noi modele Nexus ale sale.

În cadrul unui eveniment marca Nexus Studio, Google a detaliat la New York toată istoria acestor handseturi. Se pare că LG Nexus 5X şi Huawei Nexus 6P au ajuns pe masa de design şi în dezvoltare în doar 7 luni, în condiţiile în care majoritatea smartphone-urilor au la dispoziţie 2 ani. Echipe de ingineri, designeri industriali şi experţi hardware s-au aflat la Nexus Studio, povestind cum a fost să creeze aceste produse.

Iată cum au fost create Google Nexus 5X şi Nexus 6P

Revenind la istoria noilor telefoane Nexus, ele au fost create ca un experiment, atât la capitolul design, cât şi producţie, în vreme ce precedentele terminale Nexus se bazau pe device-uri deja existente. O etapă importantă şi care a mâncat mult timp a fost dezvoltarea curbei şi dimensiunilor muchiilor lui Nexus 5X, dar şi a protuberantei camerei.

Google şi experţii săi căutau o metodă prin care lumina să se reflecte pe suprafaţa acestui telefon, păstrând o curbură naturală. Echipa de designeri şi ingineri are un ataşament deosebit faţă de modelul albastru deschis al lui Nexus 5X, fiind o nuanţă care exprimă emoţii umane pozitive. Nexus 6P este rezultatul a 80 de procese de producţie diferite aparent, iar consistenta metalului a fost un factor vital de luat în calcul.

Iată cum au fost create Google Nexus 5X şi Nexus 6P

Şi aici felul în care se reflecta lumina a fost atent studiat. Inginerii au avut mult de furcă la capitolul integrare a antenelor wireless în corpul metalic, fie în zona inferioară, fie în cea superioară. 3 poziţii au fost luate în calcul pentru amplasarea scanerului de amprente: partea laterală, spate şi fata. În spate era mai mult loc pentru a captura amprentă, iar degetul arătător ar fi "căzut" relaxat şi natural acolo, deci s-a mers pe acea variantă, spre deosebire de Sony, care a ales scannerul plasat lateral pe cele mai noi modele Xperia.

Iată cum au fost create Google Nexus 5X şi Nexus 6P

Recenziile noilor modele Nexus lauda camerele de pe Nexus 5X şi Nexus 6P, iar Google a trebuit să ducă munca de convingere cu Sony pentru a pune mâna pe un senzor de cameră digitală premium. Japonezii erau îngrijoraţi că volumul de vânzări nu va fi suficient pentru modelele Nexus pentru a merita investiţia, dar până la urmă s-a ajuns la un acord.

Având în vedere câte riscuri şi cerinţe a avut Google la acest proiect, suntem siguri că sunt pe drumul cel bun spre a produce cu adevărat propriul lor telefon. Mai multe detalii aici.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×