TOP 5: Tablete care s-au dovedit a fi un mare eșec

2.566 ori
<b>TOP 5: Tablete care s-au dovedit a fi un mare eșec</b>Universul device-urilor este plin de exemple pozitive, dar și negative. Cel puțin pe partea de vânzări unde fiecare companie se hazardează a pronostica un anumit număr de unități vândute și realitatea se dovedește mult mai dură. S-au lansat...

Universul device-urilor este plin de exemple pozitive, dar și negative. Cel puțin pe partea de vânzări unde fiecare companie se hazardează a pronostica un anumit număr de unități vândute și realitatea se dovedește mult mai dură.

S-au lansat multe tablete, dar singura care s-a bucurat de succes a fost iPad de la Apple. Dovada sunt și cele peste 60 de procente pe care le are ca market share, deși concurența este formată din peste o sută de tablete. Majoritatea sunt cu Android. Singura tabletă cu Android - puternic customizat - și un oarecare succes a fost Kindle Fire.

Să vedem care sunt tabletele Android pe care companiile respective nu le-ar fi dorit niciodată într-un astfel de top. Unele apar aici deși s-au vândut în sute de mii de unități, dar dacă sunt raportate la iPad și mai ales la așteptările brandurilor care le-au lansat se vede de ce au ajuns în top 5.

5. Grid 10

O tabletă lansată în SUA de către TabCo - o denumire sub care se ascundea Fusion Garage ce înainte adusese o altă tabletă cotată destul de slab - JooJoo tablet. Țin minte că au investit mult pe partea de teaser și majoritatea se așteptau să fie un produs Nokia sau Motorola. Nu am mai auzit nimic de ei și Grid 10 se numără printre multiplele tablete Android care fac valuri la lansare doar pe blogurile de tehnologie, iar apoi se sting imediat ce fluxul de știri avansează.

4. BlackBerry PlayBook

BlackBerry PlayBook

A debutat ok cu 500.000 de unități într-un trimestru, dar a urmat căderea la 200.000 în al doilea trimestru de la debutul ce a avut loc în aprilie 2011. Acum poate rula și aplicații Android, iar de curând au lansat BlackBerry PlayBook OS 2.1 pentru dezvoltatori de aplicații. Să vedem dacă RIM a învățat ceva din feedback-ul primit la PlayBook și ne va oferi un produs complet în a doua parte a lui 2012 sau poate vor abandona complet piața tabletelor.

3. Motorola Xoom

Motorola Xoom

Prima tabletă cu Tegra 2 dual-core la 1 GHz și Motorola avea speranțe mari. Vânzările nu au fost la nivelul așteptat. Lipsea o variantă 3G / 4G la început și prețul era foarte mare. N-au învățat nimic din asta și vă amintesc doar de Motorola Xoom 2 care a debutat în .ro la peste 3.000 de lei, deși nu uimea ca hardware sau sistem de operare.

2. Dell Streak

Dell Streak

Mi-a plăcut acest smartblet, un predecesor al lui Galaxy Note. Nu-i lipsea nimic. Mă rog, poate doar marketingul pe care Samsung l-a băgat în Note de au ajuns la 7 milioane unități. Mă gândesc că poate a venit și prea devreme. Dell Streak avea un display de 5 inch, un preț ceva cam mare. La noi a ajuns odată cu lansarea internațională prin eMAG.ro. La nivelul lui 2010 nu erau prea multe telefoane nici de 4 inch, darămite o mini-tabletă de 5 inch. Dell a renunțtat la tabletele Android și va pregăti modele cu Windows 8 din a doua parte a anului.

1. HP TouchPad

HP TouchPad

Tableta care a tras oblonul peste webOS ce se afla în portofoliul HP. S-au pregătit în mod grandios cu multe precomenzi și ca să scape de unitățile din stoc au ajuns să vândă tableta la un preț de nimic în magazinele de retail din SUA. Culmea este că această tabletă a renăscut prin intermediul dezvoltatorilor care au portat Android pe TouchPad. Păcat pentru echipa Palm și HP s-a dovedit a nu fi capabilă a gestiona un sistem de operare in-house.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×