Universitatea din Michigan lucrează la o tabletă Braille cu preţ mai accesibil şi puncte mobile din microfluide (Video)

794 ori
<b>Universitatea din Michigan lucrează la o tabletă Braille cu preţ mai accesibil şi puncte mobile din microfluide (Video)</b>Marea problemă a nevăzătorilor &icirc;n ziua de azi e că gadgeturile adaptate nevoilor lor sunt foarte scumpe şi nu at&acirc;t de moderne pe care se doreşte. Mai mult dec&acirc;t at&acirc;t, &icirc;n Marea Britanie spre exemplu doar 1% dintre cele 2...

Marea problemă a nevăzătorilor în ziua de azi e că gadgeturile adaptate nevoilor lor sunt foarte scumpe şi nu atât de moderne pe care se doreşte. Mai mult decât atât, în Marea Britanie spre exemplu doar 1% dintre cele 2 milioane de persoane cu probleme de vedere din UK au acces la sistemul tactil de scriere Braille. Universitatea din Michigan pare a avea o soluţie.

E drept că soluţiile text to speech sunt utile, dar Braille rămâne sistemul de bază pentru a "citi" eficient de pe o suprafaţă touch. La ora actuală sunt folosiţi mici pini din plastic care sunt împinşi în sus sau jos pe un device, formând acele puncte interpretate că scris/simboluri. Ei bine, cercetătorii din Michigan au reuşit să înlocuiască plasticul cu bule de lichid sau aer, care ies în evidenţă, formând aceleaşi modele.

Avantajul noii tehnologii e faptul că nu mai e nevoie de foarte multe componente scumpe şi de acel motor care punea pinii în mişcare. Preţul unei tablete Braille de acest gen ar fi de 700 de lire sterline sau chiar mai puţin pe viitor. O problemă e că în acest moment tabletele Braille afişează doar un rând de text deodată şi nici vorbă de simboluri complexe, grafice sau spreadsheeturi.

Rămâne doar să urmărim acest proiect şi să sperăm că el va deveni realitate şi la un preţ accesibil, eventual cu finanţare de stat şi reduceri speciale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×