Orice telefon poate primi acum control prin presiune datorită tehnologiei ForcePhone şi a ultrasunetelor (Video)

2.657 ori
<b>Orice telefon poate primi acum control prin presiune datorită tehnologiei ForcePhone şi a ultrasunetelor (Video)</b>În ultima vreme am primit și telefoane Android cu display-uri ce permit controlul prin presiune, un asemenea dispozitiv sosind chiar și din partea celor de la Allview. Dacă în mod normal este necesară integrarea unor senzori speciali în touchscreen, iată

În vreme ce colegul Alex se joacă cu primul telefon Android cu tehnologie în gen 3D Touch testat la Mobilissimo şi întâmplător e un model Allview, azi aflăm că inputul prin presiune ar putea ajunge pe viitor pe orice telefon, printr-o invenţie interesantă.

Inginerii de la Universitatea din Michigan au dezvoltat un sistem care nu implică senzori de presiune integraţi în touchscreen, ci ultrasunete. Difuzorul telefonului va emite un sunet care acoperă gamă de frecvenţe între 18 şi 24 kHz, care nu poate fi auzit de urechea umană. Totuşi, microfonul unui device le poate detecta.

Dacă utilizatorul va apăsa pe ecran sau chiar va "strânge" corpul telefonului, se schimbă redarea sunetului, iar microfonul detectează acest lucru. Dacă mă întrebaţi pe mine problema apare în mediile foarte zgomotoase, precum în transportul în comun. În teorie o strângere puternică în mână a telefonului ar putea să vă ducă în homescreen, iar o serie de "striviri" ar putea suna automat la 112 în caz de urgenţă.

Cercetătorii au fost inspiraţi pentru aceasta invenţie de filmul Batman The Dark Knight, în care Batman transforma telefoanele din Gotham în mecanisme de localizare sonică. Ideea de smartphone cu "sonar" e de abia la început şi suntem siguri că va mai avea şi multe alte aplicaţii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×