Cercetătorii din Marea Britanie au creat noi modalităţi de interacţiune şi input pentru smartwatchurile cu Android Wear (Video)

927 ori
<b>Cercetătorii din Marea Britanie au creat noi modalităţi de interacţiune şi input pentru smartwatchurile cu Android Wear (Video)</b>O echipă de cercetători din Marea Britanie a creat o serie de noi modalități de interacțiune cu un smartwatch ce rulează sistemul de operare Android Wear. Interesant aici este faptul că nu este nevoie de adăugarea de hardware nou pentru a beneficia de

În ultimii ani smartwatchurile au evoluat mult la capitolul interacţiune şi control prin gesturi, chiar prin margini rotative mai nou, iar evoluţia continuă. Samsung Gear S2 a propus acel mecanism rotativ, iar acum cercetătorii din Marea Britanie vin cu un sistem şi mai evoluat.

Un proiect de cercetare de la Universitatea Saint Andrews ne prezintă noi tipuri de interacţiune cu purtabile ce au Android Wear la bord. Avantajul e că nu e nevoie de hardware în plus şi totul poate fi implementat fără probleme pe modelele Android Wear. WatchMI este noua tehnologie creată de către experţi, iar softul se conectează la accelerometrul, giroscopul şi magnetometrul ceasului pentru a detecta presiunea şi rotirea aplicate de utilizator.

Astfel, rotind ceasul obţinem mişcarea unui cursor pe display, iar înclinând device-ul putem controla o mică "biluţă" pe ecran care se mişcă în diferite zone, ca intr-un joc. Înclinarea purtabilului permite navigarea pe hărţile Google Maps, după cum puteţi vedea. În music player putem atinge un buton şi apoi răsuci device-ul pentru a creşte volumul sau viteza de playback.

Spre finalul clipului lucrurile devin complexe şi putem chiar controla un personaj într-un endless runner sau chiar într-un shooter, pur şi simplu prin apăsarea pe ecran pentru a trage sau înclinarea ceasului pentru a schimba direcţia. Sistemul e revoluţionar, asta e sigur şi îl vom vedea prezentat în detaliu la conferinţa MobileHCI 2016 din septembrie.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×