10 lucruri pe care nu le stiati despre telefoanele Nokia din seria N

9.034 ori
<b>10 lucruri pe care nu le stiati despre telefoanele Nokia din seria N</b>Nokia Conversations, unul din blogurile oficiale Nokia, a publicat recent un scurt istoric al terminalelor sale din seria N, Sa-l parcurgem! Seria N include telefoane care pot fi folosite si drept computere portabile, camere foto sau playere audio....

Nokia Conversations, unul din blogurile oficiale Nokia, a publicat recent un scurt istoric al terminalelor sale din seria N. Sa-l parcurgem!

Seria N include telefoane care pot fi folosite si drept computere portabile, camere foto sau playere audio. Handseturile au evoluat cu succes in ultimii ani, primul dintre modelele populare fiind N70, care dateaza inca din 2005. Cele mai recente modele din Seria N sunt Nokia N900, Nokia  N97 mini si Nokia N8.

Sa aflam acum mai multe detalii despre ce se ascunde in spatele acestei game, chiar de la Nokia:

1. Nokia N95 a fost primul model cu GPS si Nokia Maps

Nokia N95 a fost cel care a dat startul generatiilor de telefoane cu GPS si Nokia Maps, oferind harti detaliate si comenzi vocale. Handsetul venea si cu puncte locale de interes si rute usor de planificat, plus harti pentru 100 de tari.

2. Handseturile din Seria N se updateaza prin OTA (over the air)

Nokia N97 se poate updata foarte simplu oriunde si oricand, fiind nevoie doar ca utilizatorul sa scrie codul *#0000# si sa caute update-uri. Daca ele sunt disponibile, puteti downloada fara grija. Daca folositi alt telefon din Seria N, faceti acelasi lucru si handsetul va afisa un cod, pe care va trebui sa il notati si folositi aici.

3. Nokia N800 a fost primul terminal N care a rulat Maemo...

... si Nokia N900 este ultimul, cel mai probabil. Inovatoarea platfroma software a celor de la Nokia, Maemo a debutat pe modelul N800, fiind prezenta si pe N900, dar acum s-a renuntat la aceasta initiativa, in favoarea OS-ului MeeGo. El combina atuurile lui Maemo cu cele ale platformei Moblin, de la Intel.

4. Toate telefoanele din Seria N vin cu lentile Carl Zeiss

Camerele acestor handseturi sunt cunoscute pentru performante, la care contribuie lentilele Carl Zeiss. Primul terminal cu o astfel de lentila a fost Nokia N90, care a debutat in 2005 si de atunci 16 modele cu aceasta tehnologie au fost lansate.

5. Telefoanele Nokia N Series sunt cele mai avansate din oferta finlandezilor

Doar cele mai bune telefoane produse de Nokia capata brandingul "N" si cele care vine cu functii in premiera pentru compania finlandeza. Spre exemplu, N86 a fost primul model cu camera de 8 megapixeli, in vreme ce N95 a fost cu adevarat primul computer portabil in miniatura de la Nokia, iar N900 ofera deja o experienta desktop. Evident si N8 este o premiera, datorita camerei de 12 megapixeli.

6. Seria N se schimba odata cu vremurile

Desi modelul N900 parea a fi ultimul din serie, iata ca a fost urmat de N8 si Nokia anunta ca vom mai vedea terminale din Seria N pe piata. Ce s-a schimbat totusi este felul in care finlandezii isi vor numi handseturile. Va fi folosita litera "N", urmata de o cifra, de la 1 la 9, care va semnifica gradul de complexitate al telefonului.

7. Designerul Seriei N este stralucit

Aceasta este o sectiune-tribut pe site-ul Nokia, care il lauda pe designerul Axel Meyer, cel care se ocupa de felul in care arata telefoanele Nokia N. El este creierul din spatele lui N97 (no comment).

8. Nokia N8 este primul telefon al finlandezilor cu camera de 12 megapixeli si captura HD

Seria N a ajuns la un nou nivel, odata cu anuntarea oficiala a terminalului N8, dotat cu camera de 12 megapixeli si capabil de captura video HD (720p).

9. Peste 17 milioane de fotografii uploadate in Flickr sunt realizate cu ajutorul terminalelor Nokia N.

In plus, peste 2.4 miliarde de contacte din Facebook sunt tag-uite folosind aceste handseturi.

10. Desi statistica pare incredibila, Nokia afirma ca peste 9 ore de video sunt "urcate" pe YouTube in fiecare minut via terminale Nokia N.

Oare N8 va creste aceasta performanta? Tot ce e posibil...

Asteptam acum si parerea dumneavoastra despre telefoanele Nokia din Seria N, numarul de posesori de Nokia N95 sau N96 din tara noastra fiind destul de mare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×