20 de ani de tehnologie GSM sarbatoriti ieri

946 ori
<b>20 de ani de tehnologie GSM sarbatoriti ieri</b>Cu 20 de ani in urma, o intelegere istorica era semnata la Copenhaga de catre 15 operatori de telefonie mobila din 13 tari. Acesta a dus la dezvoltarea standardului GSM si a industriei mobile, asa cum o cunoastem azi. Industria mobila ofera servicii...

Cu 20 de ani in urma, o intelegere istorica era semnata la Copenhaga de catre 15 operatori de telefonie mobila din 13 tari. Acesta a dus la dezvoltarea standardului GSM si a industriei mobile, asa cum o cunoastem azi.

Industria mobila ofera servicii pentru mai mult de 2.5 miliarde de persoane din 218 tari si teritorii la ora actuala. "Memorandumul Intelegerii" semnat pe data de 7 septembrie 1987 a dus la crearea primul sistem digital de telefonie mobila din Europa. Acesta a devenit in curand un standard mondial, fiind adoptat de catre 700 de operatori de telefonie mobila si ducand la dezvoltarea retelelor mobile broadband in 61 de tari.

GSM, cunoscut initial drept Groupe Special Mobile a fost creat pentru a deveni singurul standard al telefoniei mobile in Europa, inlocuind sistemele analog multiple, folosite in anii 80. Prima retea GSM a fost lansata in 1991 de catre Radiolinja in Finlanda, iar infrastructura a fost realizata de catre Ericsson. In luna iunie a anului 1992, prima integere asupra roamingului a fost semnata de catre Telecom Finlanda si Vodafone. De mentionat este faptul ca prima retea GSM americana a fost lansata in anul 2005, in noiembrie, fiind folosita banda GSM1900.

Astazi, tehnologiile GSM ocupa peste 85% din piata serviciilor mobile, generand 1.6% din profiturile economiei mondiale. In fiecare an se cumpara peste 1 miliard de noi telefoane, inregistrandu-se peste 7 trilioane de minute de convorbiri si aproximativ 2.5 trilioane de mesaje text.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×