200Mbps printr-o conexiune HSPA+, la standul Nokia Siemens de la CTIA 2011

1.272 ori
<b>200Mbps printr-o conexiune HSPA+, la standul Nokia Siemens de la CTIA 2011</b>Inginerii de la Nokia Siemens au reușit o performanță demnă de aprecieri în cadrul CTIA 2011, atingând viteza de 200 Mbps cu ajutorul unei conexiuni HSPA+. Performanța a fost realizată la standul companiei de la show și ne surprinde, știut fiind...

Inginerii de la Nokia Siemens au reușit o performanță demnă de aprecieri în cadrul CTIA 2011, atingând viteza de 200 Mbps cu ajutorul unei conexiuni HSPA+. Performanța a fost realizată la standul companiei de la show și ne surprinde, știut fiind faptul că o conexiune standard HSPA+ poate atinge un maxim de 84 Mbps.

Orice viteză superioară este de obicei atinsă într-un laborator și nu intră în categoria "standard". Au existat până acum și demonstrații ale tehnologiei HSPA care au atins chiar 650 de Mbps, dar în acele cazuri a fost vorba de conexiuni LTE, sau mai bine zis varianta Long Term HSPA Evolution (deci nu LTE standard).

Inginerii Nokia Siemens de la CTIA s-au bazat pe platforma Flexi Multiradio Base Station și Multicontroller, ambele soluții destinate companiilor și operatorilor și nu clienților de rând. Putem detecta imediat și scopul acestei prezentări: operatorii nord-americani se bazează pe Alcatel-Lucent sau Ericsson pentru tehnologie/infrastructură, astfel că Nokia Siemens încearcă să cucerească piața deținută de rivali.

Din păcate, tehnologia HSPA+ nu este la mare căutare în SUA, singurul operator care o folosește fiind T-Mobile, cumpărat recent de AT&T, care probabil va alege LTE pentru necesitățile sale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×