36 de probleme de securitate găsite în conexiunile LTE, permiţând spionarea utilizatorilor

Autor:  | Publicat în:  Securitate  Internet 829 ori
<b>36 de probleme de securitate găsite în conexiunile LTE, permiţând spionarea utilizatorilor</b>Cercetătorii în domeniul securităţii au descoperit un număr îngrijorător de mare de probleme de securitate în echipamentele si conexiunile 4G LTE. Experţii din Coreea de Sud au găsit 36 de vulnerabilităţi, care predispun utilizatorii

Cercetătorii în domeniul securităţii au descoperit un număr îngrijorător de mare de probleme de securitate în echipamentele si conexiunile 4G LTE. Experţii din Coreea de Sud au găsit 36 de vulnerabilităţi, care predispun utilizatorii la atacuri şi spionaj. Aceste vulnerabilităţi permit unor terţe părţi (hackeri) să deconecteze un utilizator de la o antenă spre exemplu, să controleze datele transmise sau să le intercepteze.

Echipa din spatele acestui studiu a găsit o sumă de exploit-uri, descoperite printr-un proces de "fuzzing", adică introducerea unui număr mare de date la întâmplare în reţea, cu ajutorul unui tool special.Problema nu este una constantă, ci apare la întâmplare. Un operator avea vulnerabilităţi diferite pe două echipamente de reţea, în vreme ce un echipament de reţea poate provoca probleme diferite la 2 operatori separaţi.

Aceste îngrijorări vor fi făcute publice în cadrul unei conferinţe din luna mai, unde cercetătorii vor expune problemele operatorilor şi producătorilor de echipament. Se vor propune fix-uri şi soluţii alternative. Nici 5G-ul nu este lipsit de vulnerabilităţi, aşa cum am scris aici.

În astfel de momente ne dăm seama că nu trebuie să luăm mereu de-a gata şi de-a bună orice conexiune ne este servită că 100% sigură. Aici aveţi tot PDF-ul cu vulnerabilităţi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×