38 de ani de la primul apel telefonic mobil... și iată și cine a răspuns!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.414 ori
<b>38 de ani de la primul apel telefonic mobil... și iată și cine a răspuns!</b>în momentele în care vi se pare că sunteți prea stresați de telefonul mobil care tot sună sau atunci când în sfârșit găsiți pe cineva la telefon care se uită la meci și poate să vă spună scorul, ar trebui să ne gândim că toate acestea...

în momentele în care vi se pare că sunteți prea stresați de telefonul mobil care tot sună sau atunci când în sfârșit găsiți pe cineva la telefon care se uită la meci și poate să vă spună scorul, ar trebui să ne gândim că toate acestea au fost făcute posibile de către Martin Cooper. El a inițiat primul apel telefonic mobil în data de 3 aprilie 1973, la vârsta de 44 de ani.

Telefonul mobil era la acea vreme doar testat în laborator și nu se compara cu ceea ce vedem astăzi în buzunarele, poșetele și gențile tuturor. în acel moment, "telefonul portabil" stârnea uimirea tuturor persoanelor de pe stradă, nu prin existența sa, ci prin faptul că nu era însoțit de un echipament mai complex. Telefoanele portabile necesitau de obicei un sistem atât de complicat încât încăpea în portbagajul unei mașini sau într-o valiză foarte mare.

Probabil vă întrebați pe cine a sunat Cooper... ei bine și asta e o povestioară drăguță: bărbatul de 44 de ani era la acel moment general manager al diviziei de comunicații Motorola și a sunat la laboratoarele Bell pentru a face în ciudă rivalilor ce lucrau la o tehnologie similară. Ar fi crezut oare Cooper că se va ajunge la vizionarea de filme pe telefon, la expedierea de "scrisori virtuale" sau la jocuri pe aceste terminale?

Ei bine, în acei ani Motorola se gândea chiar la un device portabil care să fie transplantat sub pielea utilizatorului și să fie vital pentru comunicare... suntem oare chiar atât de departe de acel moment?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×