4G intră În România cu ajutorul celor de la Airspan: serviciile STS dau startul evoluției WiMAX

2.016 ori
<b>4G intră În România cu ajutorul celor de la Airspan: serviciile STS dau startul evoluției WiMAX</b>Compania Airspan Networks a câștigat licitația care îi permite să implementeze platforma 4G în țara noastră, oferind astfel servicii WiMAX la nivel local. Primul beneficiar va fi STS, operatorul oficial al statului, care asigură comunicarea...

Compania Airspan Networks a câștigat licitația care îi permite să implementeze platforma 4G în țara noastră, oferind astfel servicii WiMAX la nivel local. Primul beneficiar va fi STS, operatorul oficial al statului, care asigură comunicarea pentru serviciile publice, autorități, serviciile de siguranță și vămi.

Soluția 4G va fi instalată și activată de compania românească Mobilis, care va colabora cu Airspan (originară din Boca Raton, SUA). STS declară că a investit peste 20 de milioane de euro în afacerea cu Airspan, pentru a avea acces la tehnologia de nouă generație. Rețeaua nou construită este în conformitate cu standardele europene, iar aceasta infrastructură 4G este unul dintre efectele tratatului Schengen, care are ca scop extinderea sistemului de imigrație în UE.

Rețeaua are peste 1500 de stații bază și va fi crucială pentru segmentul telecom din România, conform analiștilor. Există chiar experți ce afirmă că rețeaua WiMAX din țara noastră este cea mai mare din Europa și capabilă să ofere servicii de a patra generație dincolo de conectivitatea broadband.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×