55% dintre telefoanele vândute la nivel global au scanner de amprente la bord, conform unui nou raport Strategy Analytics

751 ori
<b>55% dintre telefoanele vândute la nivel global au scanner de amprente la bord, conform unui nou raport Strategy Analytics</b>Includerea senzorilor de amprenta pe telefoanele mobile este mult mai mult decât o modă acum, a devenit o funcţie must have, prezenta pe tot mai multe terminale. Probabil vă întrebaţi câte, iar cei de la Strategy Analytics au răspunsul.

Includerea senzorilor de amprenta pe telefoanele mobile este mult mai mult decât o modă acum, a devenit o funcţie must have, prezenta pe tot mai multe terminale. Probabil vă întrebaţi câte, iar cei de la Strategy Analytics au răspunsul. Firma de studii de piaţă din SUA a descoperit că un total de 852 de milioane de smartphone-uri cu scanner de amprente există în acest moment.

Respectivele mecanisme sunt plasate frontal în proporţie de 90%, iar telefoanele cu această dotare au reprezentat 55% din totalul vânzărilor smartphone globale. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, privind în 2013 vedeam că telefoanele cu astfel de funcţii reprezentau doar 3% din total. În 2014 se ajungea deja la 10%, iar în 2015 la 23%. Anul trecut marca pragul de 44%.

Practic nu e telefon mainstream în ziua de azi care să nu adere la această metodă de autentificare biometrică. Dacă senzorii frontali de amprente erau cei mai populari, se pare că vin tare din urmă şi cei plasaţi în spate. Terminalele care amplasează în spate senzorul vor ajunge la 354.6 milioane de unităţi, adică 42% din total (cu contribuție puternică din partea Samsung). Sunt urmaţi de senzorii frontali şi în mod surprinzător de cei integraţi în sticlă, în proporţie de 19%.

Şi pentru a privi spre viitor, aflăm că Strategy Analytics prezice pentru 2020 un salt la 1.45 miliarde de telefoane cu scanner de amprente la bord, sau mai bine zis 80% din totalul telefoanelor din acea perioadă. Atunci 47% dintre modele vor avea scannere în spate, 25% integrate în sticlă şi 20% frontali, plus 6% integrate în panoul de display.

Întreaga idee a fost semnificativ impulsionata de către Apple, care în 2013 lansa iPhone 5s cu Touch ID.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×