60% din populatie globului detine un telefon mobil, cel mai mare procent din istorie

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 2.344 ori
<b>60% din populatie globului detine un telefon mobil, cel mai mare procent din istorie</b>ONU a publicat un studiu care arata ca 6 din 10 oameni, la nivel global detin un abonament de telefonie mobila. Asta inseamna ca, teoretic 60% din populatia lumii foloseste un telefon mobil. Cresterea acestui procent este alimentata de explozia telefoniei...

ONU a publicat un studiu care arata ca 6 din 10 oameni, la nivel global detin un abonament de telefonie mobila. Asta inseamna ca, teoretic 60% din populatia lumii foloseste un telefon mobil.

Cresterea acestui procent este alimentata de explozia telefoniei mobile in tarile sarace si cele aflate in curs de dezvoltare. Rezultatul studiului este cu atat mai surprinzator, daca luam in calcul faptul ca in 2002, procentul era de sub 15%. Utilizarea Internetului s-a dublat de asemenea, de la 11% in 2002, la 23% din populatia lumii in 2008. Doar una din 20 de persoane are acces la Internet in tarile sarace mentionate anterior, dar tarile bogate compenseaza, prin intermediul serviciilor broadband, a caror rata de penetrare a pietei a crescut cu 20%.

Broadbandul mobil a cunoscut de asemenea o explozie rapida, 3% din populatia lumii folosind acest tip de conexiune, 14% in cazul tarilor bogate. Telefonia fixa si-a incetinit cresterea, numarul de abonati la aceste servicii ajungand de la 1 miliard in 2002, de abia la 1.27 miliarde in 2009. Asta inseamna ca telefoanele mobile sunt de 3 ori mai multe decat cele fixe.

Acelasi studiu mentionat mai sus a ordonat tarile in ordinea performantelor lor tehnologice la nivel informational si comunicational, Suedia aflandu-se pe primul loc in top, urmata de Corea de Sud, Danemarca, Olanda, Islanda si Norvegia. SUA se afla pe locul 17, Hong Kong pe 11, China pe 73, iar India pe 18.

Myanmar este singura tara inclusa in studiu, care a cunoscut o scadere drastica a latimii de banda a conexiunilor la Internet (cu 90%), din cauza regimului militar, care a dus chiar la blocarea Internetului si incarcerarea unor bloggeri pentru continuturile publicate.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×