A Început marele proces! Declarațiile Oracle vs Google dezvăluie intențiile Oracle de a cumpăra RIM și Palm

Autor:  | Publicat în:  Google 779 ori
<b>A Început marele proces! Declarațiile Oracle vs Google dezvăluie intențiile Oracle de a cumpăra RIM și Palm</b>Această săptămână este marcată de către aparițiile la tribunal a doi CEO importanți, cel al Oracle, Larry Ellison și cel al Google, Larry Page. Vă reamintesc că Oracle a dat în judecată Google în august 2010 pentru încălcarea brevetelor...

Această săptămână este marcată de către aparițiile la tribunal a doi CEO importanți, cel al Oracle, Larry Ellison și cel al Google, Larry Page. Vă reamintesc că Oracle a dat în judecată Google în august 2010 pentru încălcarea brevetelor și copyright-ului pentru limbajul de programare Java. și cum se întâmplă de obicei la procese, am aflat și câteva informații interesante pe care nu le știam.

Spre exemplu, CEO-ul Oracle a afirmat că firma pe care o conduce lua în calcul intrarea pe piața smartphone prin achiziția RIM sau Palm cu câțiva ani în urmă. Până la urma Research în Motion costa prea mult, iar Palm a ajuns în posesia celor de la HP. în plus, Oracle dorea și un parteneriat cu un producător de terminale Android, cum e cazul celor de la Samsung, dar până la urmă și ideea aceasta a fost respinsă, de teamă competiției cu Apple și Google. Același Ellison a afirmat la tribunal că a încercat să îi convingă pe Larry Page și Eric Schmidt de la Google să îl facă pe Android compatibil cu versiunea standard de Java, dar nu a reușit.

Se pare că Google ar fi preferat chiar să lucreze cu Microsoft și tehnologiile lor, decât să aibă de-a face cu Java. în ce privește procesul, Oracle considera că o mare parte din codul sistemului de operare Android încalca proprietatea intelectuală asupra lui Java, achiziționată odată cu Sun Microsystems în 20120. CEO-ul gigantului motoarelor de căutare, Larry Page afirma că el considera că nu a greșit cu nimic și că Google nu încălca brevete, de vreme ce nu se poate pune copyright pe Java, un limbaj software open source și disponibil pentru public.

Depozițiile oficialilor continuă și vom afla mai multe detalii în zilele următoare!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×