Adio bacsis? Nota de la restaurant platita cu telefonul mobil

1.376 ori
<b>Adio bacsis? Nota de la restaurant platita cu telefonul mobil</b>Operatorii din UE si bancile de pe teritoriul Uniunii doresc sa implementeze o platforma care sa permita consumatorilor sa plateasca toate produsele pe care le achizitioneaza sau nota de la restaurant prin intermediul telefonului mobil. Nu mai putin de 7...

Operatorii din UE si bancile de pe teritoriul Uniunii doresc sa implementeze o platforma care sa permita consumatorilor sa plateasca toate produsele pe care le achizitioneaza sau nota de la restaurant prin intermediul telefonului mobil.

Nu mai putin de 7 operatori de telefonie testeaza chiar acum un sistem de plati prin intermediul telefonului mobil, iar lor li se vor alatura inca 7 astfel de companii in curand. De pe urma unui astfel de serviciu, furnizorii de servicii de telefonie ar avea evident de castigat, recuperand poate pierderile cauzate de reducerile de preturi impuse de UE recent. In aceste conditii, cum ramane cu bacsisul chelnerilor de la restaurant, daca vom plati electronic?

GSM Association si European Payments Council colaboreaza in cadrul acestei initiative de a standardiza platile mobile, cea din urma organizatie reprezentand nu mai putin de 8000 de banci europene. Tehnologia NFC  ar fi extrem de utila pe o platforma de e-payment bazata pe telefoane mobile. Acest Near Field Communication este o tehnologie wireless care permite transferul de date intre terminale portabile la o distanta de 10 cm. Retineti faptul ca in vreme ce europenii aspira la plata cu ajutorul telefonului mobil, japonezii folosesc deja aceste servicii prin intermediul unor cititoare compatibile cu telefoanele mobile.

In ciuda faptului ca aceasta inovatie va ucide bacsisurile, ea s-ar putea dovedi utila in alte domenii, cum ar si sanatatea sau invatamantul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×