Adobe initiaza proiectul Open Screen

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 922 ori
<b>Adobe initiaza proiectul Open Screen</b>Adobe a anuntat cu 2 zile in urma primele detalii legate de proiectul Open Screen, care va permite companiei si partenerilor sai sa creeze o experienta Internet unica pe PC-uri, terminale mobile si televizoare. Open Screen va folosi versiuni evoluate ale...

Adobe a anuntat cu 2 zile in urma primele detalii legate de proiectul Open Screen, care va permite companiei si partenerilor sai sa creeze o experienta Internet unica pe PC-uri, terminale mobile si televizoare. Open Screen va folosi versiuni evoluate ale platformelor Air si Flash, iar Adobe va "deschide" aceste platforme developerilor, inlaturand taxele de licentiere si restrictiile formaturilor.

Printre participantii la proiectul Open Screen se numara primii mari producatori de telefoane mobile si cativa operatori importanti, plus alti provideri de continuturi si servicii. La ora actuala Flash Lite este disponibil pe toate handseturile ce folosesc platforma S60, iar renuntarea la taxele de licentiere va incuraja adoptarea lui Flash Lite si de acum incolo.

Adobe a pus accentul pe inlaturarea restrictiilor de folosire a specificatiilor SWF si FLV/F4V si publicarea API-urilor necesare pentru portarea lui Adobe Flash Player pe diferite terminale. De asemenea, pentru ca serviciile obtinute prin intermediul lui Open Screen sa fie performante, creatorul lui Flash a publicat protocolul Adobe Flash Cast si pe cel AMF. Speram ca si Apple sa adere la acest proiect fara rezervele intalnite in cazul lui iPhone, care a fost lipsit mult timp de suport Flash.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×