Ai şanse mari să îţi infectezi telefonul Android dacă deschizi o poză PNG cu pisici; Iată de ce

2.073 ori
<b>Ai şanse mari să îţi infectezi telefonul Android dacă deschizi o poză PNG cu pisici; Iată de ce</b>Încă o zi şi încă o vulnerabilitate descoperită în Android. De această dată e vorba despre o serie de imagini PNG maliţioase, care pot infecta telefoanele voastre. Cel mai nou newsletter de securitate de la Google ne

Încă o zi şi încă o vulnerabilitate descoperită în Android. De această dată e vorba despre o serie de imagini PNG maliţioase, care pot infecta telefoanele voastre. Cel mai nou newsletter de securitate de la Google ne informează că un bug permite hackerilor să ruleze cod maliţios pe telefoanele cu Android pur şi simplu prin deschiderea unei fotografii.

Practic dacă primeşti un PNG cu o pisică simpatică şi îl deschizi, deja eşti infectat. Google scrie că un fişier deghizat în format PNG îi poate permite atacatorului să execute cod cu acces privilegiat la sistem. Hackerul ar primi acces la datele tale personale sau ar putea prelua controlul asupra telefonului.

Aproape toate terminalele cu Android sunt vulnerabile la acest exploit, dar nu au fost confirmate cazuri de hack-uri de gen deocamdată. Codul sursă pentru viitoarele patch-uri a ajuns încă în AOSP şi va fi inclus în viitorul update de securitate, cel pe februarie.

În ianuarie cercetătorii în domeniul securităţi au descoperit un grup de "malvertising" numit VeryMal, care ascundea cod maliţios în imagini digitale prin steganografie. Acea problemă a afectat utilizatorii Apple care erau brusc redirecţionaţi spre site-uri controlate de hackeri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×