Alcatel-Lucent deschide un laborator LTE în cadrul Universității Politehnice din Timișoara; investiția se ridică la 200.000 euro

937 ori
<b>Alcatel-Lucent deschide un laborator LTE în cadrul Universității Politehnice din Timișoara; investiția se ridică la 200.000 euro</b>&Icirc;ntr-un eveniment ce a avut astăzi &icirc;n Timișoara, trimisul nostru Zolt&aacute;n Szőgy&eacute;ny, a fost prezent la fața locului pentru a afla mai multe detalii despre investiția grupului Alcatel-Lucent &icirc;n cadrul Universității...

Într-un eveniment ce a avut astăzi în Timișoara, trimisul nostru Zoltán Szőgyényi, a fost prezent la fața locului pentru a afla mai multe detalii despre investiția grupului Alcatel-Lucent în cadrul Universității Politehnica din Timișoara (UPT).

Astfel, la Facultatea de Electronică și Telecomunicații din cadrul universității mai sus amintite, a fost deschis un Laborator LTE dedicat studenților din anii terminali. Ni se dezvăluie în primul rând faptul că această deschidere face parte din strategia grupului Alcatel-Lucent România de a contribui la dezvoltarea educației tehnice în Timișoara.

Proiectul dezvăluit astăzi este o parte a unei colaborări de peste 20 ani între Alcatel-Lucent și Universitățile din Timișoara, prin care studenții au parte de cursuri și tehnologii aliniate la tendințele actuale. 

Alcatel-Lucent deschide un laborator LTE în cadrul Universității Politehnice din Timișoara; investiția se ridică la 200.000 euro

De asemenea, odată cu deschiderea Laboratorului LTE, atât studenții, cât și profesorii, beneficiază de oportunități de dezvoltare în linie cu cerințele pieței de telecomunicații. Practic, studenții atrași de acest domeniu vor avea acces la noile tehnologii de pe piață pentru ca odată ajunși în cadrul unei companii să fie deja familiarizați cu echipamentele telecom.

Alcatel-Lucent deschide un laborator LTE în cadrul Universității Politehnice din Timișoara

Aflăm că laboratorul LTE a fost conceput ca un spațiu educațional ce va fi folosit de către aceia ce studiază principiile de comunicații mobile cu accent pe standardul LTE 4G, precum și de studenții care urmează cursul de Rețele Metropolitane LTE. 

Alcatel-Lucent deschide un laborator LTE în cadrul Universității Politehnice din Timișoara

Dotat cu o platformă LTE completă, laboratorul le va oferi studenților ocazia să experimenteze toate principiile de funcționare reale ale standardului și desigur să le înțeleagă. Potrivit celor de la Alcatel-Lucent, costul acestei investiții realizate în Timișoara, se ridică la suma de aproximativ 200.000 euro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×