Alibaba Aliyun OS, Androidul chinezesc; O nouă platformă mobilă care promite! (Video)

1.166 ori
<b>Alibaba Aliyun OS, Androidul chinezesc; O nouă platformă mobilă care promite! (Video)</b>Vara trecută aflam vești despre un nou sistem mobil de operare, pe numele său Aliyun. Creat de către faimosul grup Alibaba, un gigant de e-commerce, servicii cloud și plăti online din China acest sistem de operare are deja un an în spate și este...

Vara trecută aflam vești despre un nou sistem mobil de operare, pe numele său Aliyun. Creat de către faimosul grup Alibaba, un gigant de e-commerce, servicii cloud și plăti online din China acest sistem de operare are deja un an în spate și este văzut drept "un Android chinezesc".

Platforma este bazată pe Linux și oferă producătorilor locali de telefoane o alternativă la Android. Aliyun OS a debutat pe telefonul K-Touch W700 anul trecut și a durat 3 ani ca platformă să fie realizată. Acest sistem de operare este bazat pe cloud computing și serviciile de la Alibaba, iar cloud-ul este folosit pentru email, hărți, GPS, backup, contacte, stocarea de mesaje text și fotografii. Un raport al celor de la Sohu IT arata că platforma câștiga teren în Asia, iar în acest moment are și 2 parteneri producători de telefoane, adică Haier și K-Touch.

Numărul lor va ajunge la 5 până la finalul anului, se pare. Observați că interfața acestui OS este destul de arătoasă și amintește ușor de android. Observ o zonă inferioară tip dock, cu funcții importante și cu un look care seamănă cu iOS puțin, în vreme ce în partea superioară avem un soi de widget care include și butoanele de conectivitate care la Android sunt în bară de notificări. Mai jos aveți și o experiență hands on cu un telefon cu Aliyun la bord, dacă sunteți curioși:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×