Cel puţin unul dintre modelele iPhone din 2017 va avea un ecran OLED curbat, conform unor surse apropiate de Apple

962 ori
<b>Cel puţin unul dintre modelele iPhone din 2017 va avea un ecran OLED curbat, conform unor surse apropiate de Apple</b>Zvonul cu privire la faptul că Apple dorește introducerea de panouri OLED pe viitoare terminale iPhone a mai circulat în mediul online anterior, dar astăzi aflăm detalii extra. S-ar părea că cel puțin un model iPhone din 2017 va beneficia de o asemenea

De vreme ce iPhone 7 se conturează tot mai mult ca un iPhone 6Ss, deci un upgrade în stil "S" pentru modelul de anul trecut, e momentul poate să ne gândim la terminalul de la anul. Aşa numitul iPhone 8 sau modelul aniversar de 10 ani ar face trecerea la un panou OLED, iar azi avem informaţii despre acest aspect.

Apple iPhone 8

Sursa foto: macrumors.com 

E drept că ştiam de ceva vreme că Apple se pregăteşte să treacă la panouri OLED, care au multiple avantaje faţă de cele LCD. Mai mult decât atât, se pare că cel puţin unul dintre modelele iPhone de anul viitor, unul high end va avea şi un ecran curbat în stilul celor de la Samsung. Surse apropiate de planurile firmei din Cupertino afirma că vom vedea un terminal cu ecran de 4.7 inch, unul cu ecran de 5.5 inch şi unul premium, cu ecran de 5.5+ inch şi acel panou OLED curbat pe margini.

Dacă Apple ar proceda astfel, ar însemna nu doar inovaţie, ci şi oarecum o cedare în fata presiunilor rivalilor. E interesant că David Hsieh, director al firmei de studii de piaţă IHS DisplaySearch afirmă că doar acel model premium de iPhone va avea panou OLED, iar celelalte două vor veni cu panouri LTPS, care prin definiţie sunt rigide şi nu pot fi curbate după modelul celor OLED.

Acelaşi Hsieh afirmă că Samsung va fi furnizor exclusiv de ecrane OLED pentru Apple la anul, dar suntem precauţi legat de afirmaţiile sale. Având în vedere faptul că Foxconn are cota majoritară la Sharp, iar Apple şi Foxconn colaborează îndeaproape, nu ar fi exclus să vedem panouri de nouă generaţie venind şi de acolo, poate cu o tehnologie complet nouă, un soi de IGZO-OLED, dacă e să speculăm... Evident, în lipsa dovezilor, rămân doar zvonurile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×