Allview V1 Viper i4G Review & Concurs: telefon ideal pentru pozele de pe Facebook postate din vacanţă (Video)

3.853 ori
<b>Allview V1 Viper i4G Review & Concurs: telefon ideal pentru pozele de pe Facebook postate din vacanţă (Video)</b>Allview V1 Viper i4G este cel mai accesibil telefon 4G dual SIM cu brand local şi a ajuns la noi pentru un test detaliat. Acest model vă este oferit la un concurs Mobilissimo.ro, detaliat mai jos, la final de recenzie. Produsul a fost lansat &icirc;n...

Allview V1 Viper i4G este cel mai accesibil telefon 4G dual SIM cu brand local şi a ajuns la noi pentru un test detaliat. Acest model vă este oferit la un concurs Mobilissimo.ro, detaliat mai jos, la final de recenzie. Produsul a fost lansat în ianuarie 2015 şi costă 649 lei pe Allview.ro, respectiv 599 lei la eMAG.

Terminalul vine pe alb sau negru şi măsoară 9.55 mm în grosime, fiind deci destul de gros. Greutatea sa este de 149.9 grame, iar telefonul include un display de 4.7 inch. Carcasa sa este fabricată din plastic şi cam are tendinţa să scârţâie la o apăsare mai puternică. Spatele este unul cu textură soft touch, iar aderența acestui model este bună.

Allview V1 Viper i4G din spate

Allview V1 Viper i4G este uşor de utilizat cu o singură mână şi la drept vorbind pare mai subţire decât e de fapt. Terminalul are un profil uşor rotunjit şi în zona frontală vine cu o cameră pentru selfie, earpiece, senzori, 3 butoane capacitive, microfon şi nu are LED pentru notificări, în cazul în care vă întrebaţi. În spate găsim camera principală, bliţul LED şi difuzorul, iar sub capacul bateriei se află două slot-uri SIM şi cel microSD.

Allview V1 Viper i4G din lateral

În zona superioară, Allview V1 Viper i4G include un jack audio, iar în cea inferioară un port microUSB. În stânga nu se află nimic, iar în dreapta avem butonul On/Off şi cele de volum, toate cu feedback OK. Per total designul este unul utilitar şi destul de comod. Aruncând o privire pe specificaţii, descoperim un display TFT LCD OGS de 4.7 inch, cu rezoluţie de 854 x 480 pixeli.

Specificatii Allview V1 Viper i4G

Ecranul are protecţie Dragontrail, iar dotările telefonului includ şi un procesor quad core Cortex A7 de 1.3 GHz, celebrul MediaTek MT6582, plus GPU Mali 400 MP. La interior avem 8 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB, 1 GB RAM, o cameră de 5 MP în spate şi una frontală de 2 MP. Pe partea de conectivitate avem două slot-uri micro SIM, radio FM, conectivitate 4G LTE, apelare video 3G, voce HD şi conectivitate HSPA+, cu viteza de download de 42 Mbps.

Evident, avem parte şi de 4G LTE, cu viteza de download de până la 150 Mbps. Tot la aspectul conectivitate se afla şi Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, WiFi Display şi microUSB 2.0. La capitolul "şi altele" avem accelerometrul, senzor de proximitate, senzor de luminozitate, sonorizarea DTS şi busolă. Bateria acestui smartphone este o unitate Li-Polymer de 1800 mAh, care pe hârtie asigura 180 de ore de funcţionare în standby sau 490 de minute de convorbiri.

Bateria lui Allview V1 Viper i4G

Încărcătorul oferit la pachet este unul de 5 V şi 1000 mA. La testul nostru, care implică playback video HD în bucla, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 7 ore şi 12 minute de playback, ceea ce e destul de bine. Suntem peste Nexus 5 şi HTC One M7 cu 2 ore, ceea ce e foarte bine.

Încărcarea durează 2 ore şi 35 de minute, deci destul de rezonabil. Per total bateria este bună şi avem parte şi de o opţiune specială Power Saving în zona de Setări, care limitează performanta CPU-ului. Există şi Manager App preinstalat pe telefon, care la rândul său are opţiuni dedicate economisirii energiei bateriei. Astfel, puteţi activa un mod nocturn de utilizare, dezactiva sincronizarea sau alte aspecte de conectivitate.

Allview V1 Viper i4G pe parte audio

Pe partea de acustică, putem folosi fie Google Play Music, fie un player stock. Experienţa sonoră include un volum ridicat, sunet clar şi telefonul poate acoperi parţial conversaţia dintr-o cameră. Basul este bun, iar sunetul este cald. Opţiunile DTS includ focalizare, Bass Boost, 3D Reverb, Intensificare Volum şi Claritate. Există şi 5 preseturi pe care le puteţi folosi. Avem şi opţiuni speciale legate de închiderea playerului în mod Sleep.

Putere volum Allview V1 Viper i4G

Acustica este destul de bună, iar căştile oferite la pachet sunt banale, dar comode şi nu au volum foarte ridicat. Ele vin totuşi cu bas OK, sunet clar şi toate notele se aud bine. Aplicaţia radio FM este cea stock şi include funcţii precum scanare, difuzor sau înregistrare. Am folosit şi decibelmetrul în tandem cu acest telefon, atingând 86.8 dBA în spate şi 85.6 dBA în faţă, ceea ce e bine, de vreme ce depăşim iPhone 6 Plus cu 2 dBA. Suntem şi peste Nexus 6 cu mult şi peste Xperia Z3 şi Oppo Find 7a chiar.

Luminozitate ecran Allview V1 Viper i4G

Trecem la aspectul video, unde ne întâmpină un ecran TFT LCD de 4.7 inch, cu rezoluţie de 854 x 480 pixeli şi tehnologie OGS. Experienţa de vizualizare implica luminozitate de nivel mediu, culori puţin spălăcite şi unghiuri OK de vizualizare, dar nu şi spre dreapta, ci doar spre stânga în mod landscape. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar la capitolul luminozitate am atins 302 LUX pe fundal alb.

Luminozitatea este OK pentru un midrange, dar există şi foarte multe telefoane accesibile care ajung la peste 400 LUX. Menţionăm aici modelele Karbonn şi Wiko testate de noi. În zona de Setări avem o opţiune specială care ne permite să adaptăm ecranul la mediul din jur pentru a economisi energie. În mare acest ecran este OK, dar doar pentru un midrange.

Camera lui Allview V1 Viper i4G

Să discutăm despre cameră acum. Acest telefon aduce o cameră de 5 megapixeli în spate, cu senzor OV6548, un senzor din 2012 cu pixeli de 1.4 microni şi tehnologie OmniBsi+. Senzorul măsoară 1/4 inch, iar interfaţa acestui device are un look învechit. În stânga ecranului găsim modurile de captură: Normală, Panorama, Ştergere, Cea mai bună fată, Înfrumuseţare Față, Cea mai bună poza şi Foto cu EV. Avem şi opţiuni pentru acţiunea de captură: normal, apăsare ecran, semne şi foto la zâmbet.

Camera lui Allview V1 Viper i4G

Alte opţiuni includ balansul de alb, efecte de culoare, HDR, sunet cameră, detecţie fata, memorare locaţie, mod scenă, fotografiere continua (20, 40, 99 cadre), expunere, timer, saturaţie, strălucire, contrast şi rezoluţie (5 MP, 3 MP sau 2 MP). ISO ajunge până la 1600 şi există şi opţiunea anti tremur. Sus găsim shortcut pentru camera frontală şi opţiuni pentru bliţ, iar pe partea de opţiuni video avem balans de alb, efecte de culoare şi rezoluţie (Full HD, HD sau 480p).

Mostra foto Allview V1 Viper i4G

Este inclusă aici stabilizarea electronică, expunerea, locaţia, modul scenă, microfonul, durata video, claritatea, nuanţa, saturaţie, strălucire, contrast şi opţiunea anti tremur. Captură se realizează în mod audio normal sau întâlnire. Focalizarea camerei este lentă, iar captura este destul de rapidă. Puteţi face zoom de până la 4X, iar trecând la galeria în sine, aflaţi că fotografiile sunt uşor albicioase, mai ales primele din galerie.

Mostra foto Allview V1 Viper i4G

Mostre foto realizate cu Allview V1 Viper i4G (galerie)

Culorile sunt realiste, iar cadrele sunt destul de clare. Calitatea fotografiilor este bună pentru 5 MP, iar expunerea este excelentă. Fotografiile macro nu prea au ieşit aşa cum trebuie, dar din nou culorile sunt cele care ies în evidenţă. Nivelul de detaliu este mediu, iar cu o mâna sigură şi iluminare potrivită veţi realiza cadre foarte bune. La capitolul captura video, am realizat filmări 720p, la 25 FPS sau 30 FPS şi cu bitrate de 7 Mbps.

Fişierele rezultate sunt în format 3GPP, iar filmarea are stabilizare slabă, detalii nu prea bune şi nu da senzaţia unui clip HD. Culorile sunt totuşi în regulă, focalizarea este OK şi mai ales în acel clip cu tramvaiul am remarcat avantajele focalizării bune. Totuşi, chiar şi pentru o cameră de 5 MP cameră nu filmează grozav. Rămâne totuşi calitatea foto...

Allview V1 Viper i4G se incalzeste

Puteţi face şi editare foto cu opţiunile stock de bază, iar trecând la performanţă, Allview V1 Viper i4G atinge 42.7 grade Celsius după 15 minute de gaming 3D, deci suferă de o uşoară supraîncălzire. Web browserul este cel stock şi are o viteză rezonabilă. Tastatura este cea stock, iar pe partea de telefonie avem un dialer nu prea arătos, funcţie Speed Dial, Turn to Mute şi putem agita handsetul pentru a răspunde.

Allview V1 Viper i4G benchmarks

Semnalul este bun, sunetul e clar şi convorbirile au volum ridicat. Să vedem cum stăm şi cu testele benchmark. Am comparat Allview V1 Viper i4G cu Karbonn Sparkle V şi cu Allview V1 Viper E. Iată rezultatele:

 Allview V1 Viper i4GKarbonn Sparkle VAllview V1 Viper E
Quadrant660244197279
AnTuTu199211933618490
NenaMark57.9 FPS62.3 FPS55.1 FPS
Vellamo174817391766
3DMark287632443240
GeekBench 3352/1186363/1174352/1187
GFX4.2 FPS4.2 FPS4.2 FPS
BrowserMark9699841008
SunSpider162015671352
SpeedTest20/18 Mbps22/20 Mbps20/22 Mbps
Preț599 lei449 lei549 lei

Toate 3 telefoanele au procesor MediaTek MT6582 şi toate au rezoluţie de 854 x 480 pixeli, plus 1 GB RAM. Allview V1 Viper i4G câştiga 2 din cele 10 bătălii, dar nu are lag şi vine cu o interfaţă fluidă. Telefonul rulează Riptide GP2 cu uşurinţă. Allview V1 Viper i4G rulează Android 4.4.2 cu o uşoară personalizare. Nu prea apreciem acele pătrate transparente în jurul iconurilor totuşi.

Allview V1 Viper i4G Review

Puteţi totuşi schimba tema, cele disponibile aici fiind deja clasice de la modele mai vechi Allview. Dacă ţineţi butonul Home apăsat veţi activa Google Now, iar dacă ţineţi Menu apăsat activaţi multitasking-ul. Puteţi ţine apăsat ecranul pentru a accesa zona de widgeturi, iar în zona dropdown avem notificări, vreme, carduri Google Now, Quick Settings, acceleratorul de sistem şi un slider pentru luminozitate.

Recenzie Allview V1 Viper i4G

Printre setări se află şi Semne Inteligente, adică pauză alarmă prin întoarcerea telefonului de exemplu. Lista de aplicaţii preinstalate include File Manager, Calendar, Facebook, Hangouts, Actualizare, Chrome, Photos, Manager App, YouTube, Culoare, Vreme, Lanterna, Temă, Notiţe, Compass şi Bitdefender. Avem şi reportofon, suita Play, Drive, Maps şi Google+.

Şi acum hai să tragem concluziile şi să vedem regulile concursului.

Iată aspectele Pro:

 • baterie bună
 • telefon 4G cu preţ accesibil
 • difuzor cu volum ridicat
 • fără lag
 • culori bune la fotografiere
 • display bun pentru preţ

Şi aspectele Contra:

 • carcasa scârţâie la apăsare
 • unghiurile de vizualizare ale ecranului ar putea fi mai bune
 • filmarea e mai slabă decât captura foto
 • uşoară supraîncălzire
 • personalizarea interfaţei nu e foarte arătoasă

Allview V1 Viper i4G primeşte nota 8 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware şi un 8.6 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.53 din 10, dar pentru preţul accesibil mai adăugăm câteva zecimi, ducând nota la 8.9 din 10. Acesta este genul acela de telefon care e bun de luat în vacanţă, datorită conexiunii 4G şi a calităţii fotografiilor ce pot fi postate pe Facebook. Avem ca avantaj pentru tineri şi preţul accesibil.

Iată acum regulile concursului care vă poate aduce acest handset:

 1. Vizitați pagina de produs pe Allview.ro.
 2. Like la pagina de Facebook Allview
 3. Postați un comentariu la articolul de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "Prin ce se deosebește linia de telefoane Viper de la Allview de restul terminalelor companiei?".
 4. Share public pe contul vostru personal de Facebook la articol de unboxing/review

Toate aceste 4 sarcini sunt capturate sub formă de screenshot, iar cele 4 capturi sunt trimise la adresa de email concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Allview V1 Viper i 4G", plus numele vostru real, număr de telefon și adresa. Pe data de 22 martie la ora 21 va avea loc extragera care se va realiza prin Random.org. Câștigătorul va fi anunțat pe pagina noastră de Facebook, dar și într-un articol dedicat, aici, pe site. [FORUM]

Allview V1 Viper i4G prețuri actualizate:

Review ​Allview V1 Viper i4G
 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×