Allwinner prezintă procesorul octa core Allwinner A80 Octa

Autor:  | Publicat în:  Allwinner 897 ori
<b>Allwinner prezintă procesorul octa core Allwinner A80 Octa</b>După ce aflăm cu câteva luni în urmă că Mediatek a pregătit un procesor 8 core real pentru lansare în trimestrul 4, iată că și rivalii de la Allwinner vin cu o soluție similară. Allwinner A80 Octa vine cu 8 core-uri și folosește tehnologia...

După ce aflăm cu câteva luni în urmă că Mediatek a pregătit un procesor 8 core real pentru lansare în trimestrul 4, iată că și rivalii de la Allwinner vin cu o soluție similară. Allwinner A80 Octa vine cu 8 core-uri și folosește tehnologia ARM big.LITTLE.

Această tehnologie combina un set de core-uri de înaltă performanța cu unele cu consum scăzut, care se ocupă de sarcinile de bază ale terminalului. Ideea este de a crea echilibru între performanta și consum pe terminalele mobile. Allwinner afirma că atunci când este cazul un anumit device va folosi toate cele 8 core-uri ale procesorului, dar când o aplicație nu are nevoie de prea multă performanță, vor fi folosite mai puține.

Allwinner nu a dezvăluit prea multe detalii, precum frecventa procesorului, soluția grafică asociată sau dacă avem de-a face cu o combinație între core-uri ARM Cortex A15 și A7, precum cele de pe procesoarele 8 core Samsung și Mediatek. Această companie este celebră pentru soluțiile low cost pe care le dezvolta în special pentru tablete și foarte multe modele sub branding local au procesoare Allwinner la interior.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×