AMD Temash e acum oficial, noul CPU e gata pentru tablete și terminale hibrid

Autor:  | Publicat în:  AMD 1.273 ori
<b>AMD Temash e acum oficial, noul CPU e gata pentru tablete și terminale hibrid</b>Intel și ARM își împart piața de terminale mobile în acest an și aici includem și hibrizi și ultrabookuri, dar iată că și ARM vrea o porțiune din "plăcintă". Compania tocmai a lansat oficial soluția AMD Temash, un APU cu core-uri Jaguar...

Intel și ARM își împart piața de terminale mobile în acest an și aici includem și hibrizi și ultrabookuri, dar iată că și AMD vrea o porțiune din "plăcintă". Compania tocmai a lansat oficial soluția AMD Temash, un APU cu core-uri Jaguar și cu performanța cu 20% mai bună decât Bobcat, o generație precedentă.

Acest CPU țintește către ultraportabile cu ecran touch cu diagonale între 10 și 13 inch. AMD afirmă că Temash și Windows reprezintă un combo flexibil între performanta unui desktop și portabilitatea modernă. Acest SoC AMD vine în variante dual core și quad core și aduce o îmbunătățire cu 212% în privința graficii per watt față de platforma AMD C70 din 2012.

AMD Temash

Spre deosebire de un procesor Intel, AMD afirmă că are consumul mult mai redus, astfel că un sistem bazat pe Temash oferă 12 ore de funcționare, deci cu 45% mai mult decât un terminal cu procesor Core i3. Versiunea A400 vine cu accelerare GPU pentru aplicații și stabilizare video nativă, în vreme ce versiunea A600 aduce AMD Screen Mirror care transmite imaginea via wireless către un televizor suportat.

La momentul prezentării lui Temash a fost adus și un prototip de tableta cu Windows 8, produs de Quanta și dotat cu un ecran Full HD de 11.6 inch, 2 GB RAM și un drive SATA de 128 GB.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×