Americanii dau mai multe SMS-uri decat vorbesc

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.007 ori
<b>Americanii dau mai multe SMS-uri decat vorbesc</b>Consumatorii de servicii de telefonie mobila din SUA isi folosesc mai degraba telefoanele mobile pentru mesaje text decat pentru convorbiri, conform unui studiu recent al companiei Nielson, citat de Reuters. In vreme ce americanii au adoptat mai lent moda...

Consumatorii de servicii de telefonie mobila din SUA isi folosesc mai degraba telefoanele mobile pentru mesaje text decat pentru convorbiri, conform unui studiu recent al companiei Nielson, citat de Reuters.

In vreme ce americanii au adoptat mai lent moda mesageriei text, fata de europeni si asiatici, lucrurile par a se schimba, acum ca in medie, un utilizator american trimite sau primeste 357 de SMS-uri pe luna, fata de 204 apeluri vocale. Statistica se aplica celui de-al doilea trimestru al anului, incheiat in data de 30 iunie. Nielson a analizat facturile de telefonie a 50.000 de persoane, un esantion reprezentativ pentru abonatii americani la servicii de telefonie.

In mod previzibil, majoritatea mesajelor au fost trimite de catre adolescenti, utilizatorii cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani trimitand o medie de 1742 de mesaje text pe luna, fata de 231 de apeluri voce. Numarul de SMS-uri trimise de fiecare persoana scade pe masura ce varsta credete, astfel ca utilizatorii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani trimit doar 790 de mesaje pe luna, fata de cele 265 de apeluri efectuate. Utilizatorii de 65 de ani sau peste aceasta varsta vor trimite sau primi doar 14 SMS-uri pe luna si 99 de apeluri vocale.

Cei cu varste cuprinse intre 55 si 64 de ani vor trimite/primi 38 de mesaje pe luna, iar cei de 45-54 de ani vor trimite 128 de SMS-uri lunar, avand si 193 de convorbiri telefonice.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×