ANCOM amendează operatorii Orange și Vodafone cu suma de 180.000 lei pentru nerespectarea regulamentului de roaming

4.739 ori
<b>ANCOM amendează operatorii Orange și Vodafone cu suma de 180.000 lei pentru nerespectarea regulamentului de roaming</b>Aflăm astăzi prin intermediul unui comunicat de presă emis de către ANCOM detalii despre o serie de amenzi usturătoare pe care operatorii Orange și Vodafone le-au primit ca urmare a nerespectării regulamentului de roaming impus de către

La data de 15 iunie 2018 vă informam că s-a împlinit un an de la lansarea regulementului Roam Like at Home de către ANCOM, un program care contribuia la modificarea politicilor operatorilor cu privire la tarifele de roaming aplicate în Uniunea Europeană. Această mutare a fost realizat ca urmare a unei hotărâri luate de către Comisia Europeană, iar în prima lună de vară aflam rezultatele programului pe plan local. 

Acum descoperim prin intermediul unui comunicat de presă emis de către ANCOM faptul că nu toți operatorii s-au conformat regulamentului, unii dintre aceștia găsind soluții pentru păcălirea roamingului. Mai precis, aflăm că ANCOM a monitorizat permanent și a investigat punctual pe seama unor sesizări primite de la utilizatori, modul în care operatorii de telefonie din România aplică prevederile regulamentului.

Pe această cale au fost depistate nereguli, operatorii fiind amendați și având impuse termene clare de remediere a acestora. Pe lista celor sancționați se află și Orange, operator care a primit o amendă de 50.000 lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele încheiate cu utilizatorii de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonamente.

Și Vodafone a încasat o amendă pentru această nerespectare a regulamentului, dar și cu extra 30.000 lei ca urmare a faptului că a nu a notificat utilizatorii cu privire la modificarea clauzelor contractuale (Termeni și condiții generale de utilizare a serviciilor preplătite) referitoare la condițiile în care este furnizat serviciul de roaming. 

Cât despre sesizările din partea utilizatorilor, acestea au fost în număr de aproximativ 300 încă de la intrarea în vigoare a regulamentului Roam like at home și până în prezent. Referitor la situația operatorilor, aceștia au și drepturi precum posibilitatea de a comercializa oferte fără roaming, condiția fiind aceea de a informa corect și complet utilizatorii cu privire la conțintul ofertelor. 

Mai multe detalii despre drepturile și obligațiile operatorilor pot fi găsite pe site-ul ancom.org.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×